Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Môj ôsmy MMM, no tentoraz protestný (Ladislav Serenča)

Už 13 rokov mám nutkanie (prepáčte ten výraz, lebo skôr sa hodí na inú činnosť a to vo WC) založiť politickú stranu. Má to však jeden háčik – a čoby háčik obrovský hačisko – totiž stále, keď už - už som bol pripravený podniknúť prvé kroky, tak ma odradila táto skutočnosť: Neviem klamať...

  No uznajte ako môže na Slovensku uspieť vo voľbách taký človek, ktorý nenasľubuje voličom Druhé Švajčiarsko, dvojnásobné platy, alebo nebodaj vysoké dôchodky. (Takže pod - škrtnuté a či odštrknuté až dvoma čiarami – nežiaduci kandidát).

 

  A tak som sa zamyslel, a sám sebe som si v duchu teraz povedal: vidíš stačilo tak málo, iba trošku zaklamať a už si mohol aj Ty kandidovať medzi tou stovkou kandidátov za poslancov pre regionálne voľby, (ktoré budú tuším o niekoľko dní).

 

  Pred 22 rokmi som odbehol sedem MMM v Košiciach. Prvý som zabehol v 81 roku na počesť mojej prv narodenej dcéry, ktorá sa narodila 7.10. 81

  Za posledných 5-6 rokov som zvažoval, že podám prihlášku na MMM, ale stále ma odradila cena štartovného (no uznajte idete behať 42 195 km a do cieľa dobehnete uťahaný ako kôň a ešte za toto si musíte zaplatiť!)

 

  Teraz ako nezamestnaný, (čo si vyše 9 mesiacov hľadám prácu) tak aj mám veľkú chuť sa znovu popasovať s tými kilometrami, no, ale kde vziať a nekradnúť na to porazené štartovné. Takže som sa rozhodol aspoň symbolicky „zabehnúť“ MMM protestom, ktorým chcem dať našim premúdrym politikom jasne najavo, že to, čo si už dovoľujú je neúnosné. (Môj protest už síce robím 4 dni, ale ten dnešný bude výnimočný. Veď uznajte príde sa opäť predviesť vo svojej kondícii fúzatý Miky. A nie je vylúčené, že aj Robertko Ficko sa bude chcieť predviesť aspoň na mini maratóne. Takisto môže prekvapiť fúzatý starý ch – ujko Gašparko, ktorý bude chcieť aspoň prestrihnúť štartovnú pásku.)

 

   Takže milí Slováci príďte podporiť mojich priateľov (maratóncov), ale aj moju petíciu vašimi podpismi (dúfam, že im nebude prekážať môj bicykel ovešaný protestnými letákmi a že na mňa nepošlú policajtov, aby ma vyhnali z Hlavnej ulice). Môj protest som odhodlaný robiť každý deň až dovtedy, kým nezískam dostatočný počet podpisov na moju petíciu.

 Tú vám predkladám text mojej petície:

PETÍCIA PROTI ODVOZU NELEGALNÉHO    

                  ODPADU z Luníka IX.  

 

Podľa zákona:                              zbierky č.     

                                                       

  Som zásadne proti tomu, aby sa z daní daňových poplatníkov hradil odvoz takého odpadu, ktorý si Rómovia nazvláčajú z mestských kontajnerov a potom z neho robia divokú skládku medzi blokmi v ktorých žijú. (Na takúto činnosť zo zákona neplatí žiadna výnimka). Aj na Luníku IX. sa musí podľa zákona vyplácať odvoz klasického komunálneho odpadu, tak ako v ostatných mestských častiach.     

  V žiadnom prípade tam nesmie byť výnimka! Pre Rómov platí rovnaký zákon ako pre majoritných občanov, takže za odvoz odpadkov sú povinní platiť to isté ako majoritní občania. (Je najvyšší čas, aby platil rovnaký meter pre všetkých obyvateľov Slovenska. Výnimky sa vzťahujú iba na živelné pohromy. A túto pohromu si Rómovia  spôsobujú svojim nezodpovedným prístupom k zákonu, svojou lenivosťou a pohodlnosťou).

 

 Ladislav Serenča KE

 


Idem protestovať!!! | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014