Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ako vznikol vojnový konflikt v bývalej Juhoslávii?

Nie som historik ani politik, ale ako obyčajný občan sa pýtam, nebolo to podobne tak aj tam, ako sa to rozbieha teraz u nás – tu na Slovensku?

  Politici majú plné ústa výčitiek voči menšinám a pritom všetkom – práve oni spôsobili trenice, ktoré sa takmer dennodenne navršujú. Nebude to skôr  tým, že už nevedia ako z toho vycúvať?  Aby prekryli nedostatky, ktoré treba urýchlene riešiť, tak radšej budú hecovať vygumované a vyholené mozgy k šarvátkam.  (Už len, aby sa našiel zbohatlík a veľký národovec, ktorý im poskytne nejaké zbrane a potom nám už nepomôže ani modlitba).

 

   Rozdúchavať vášne, tak to snáď ani nik iný ako Slota nedokáže. Dokázal to svojim najčerstvejším prehlásením proti zhromaždeniu v Dunajskej Strede.

 

"Považujeme to len za zastierací manéver SMK a za skutočný zmysel akcie považujeme snahu o mobilizáciu maďarskej menšiny na vytváranie nepokojov a eskalovanie národnostného napätia na Slovensku," uviedol Ján Slota. Varoval tiež pred prípadnou vojnou medzi oboma štátmi. "Reálne totiž hrozí, že Maďarsko bude dovtedy eskalovať napätie v strednej Európe, kým nezapáli vojnový konflikt," poznamenal Slota.

 

  Vážení Slováci nebolo by načase – verejne a nahlas dať našim politikom jasne najavo, že už stačilo! Aby láskavo začali riešiť to, čo je potrebné! To, čo sa od nich očakáva, a ak to nechcú, alebo nevedia, tak nech to prenechajú tým, ktorí to vedia a chcú robiť! (Určite ste si všimli, že vo väčšine prípadov na protestoch sa zúčastňujú práve takí ľudia, ktorým nejde o nič iné iba o to, aby sa mohli s niekým pobiť).

 

  Nerád by som sa dožil toho, aby som musel z tejto krajiny utekať, alebo v horšom prípade čakať kedy má nejaký debil zastreli a to iba tak z jeho potešenia, lebo jemu takéto činy prinášajú vzrušo. (A tí, ktorí takýmto debilom umožnia robiť tieto masakre, tak tí sa rýchlo vytratia do neutrálnej krajiny a budú si medliť ruky, ako s týmto národom vydrbali).

 

  Najsmutnejšie na tom všetkom je to, že ešte aj s vojnovými zločincami sa zaobchádza ako z neviniatkami. ( História to iba potvrdzuje. A je to úplne jedno, či to bolo v II. svetovej vojne, alebo v bývalej Juhoslávii).


Na aktuálnu tému... | stály odkaz

Komentáre

  1. pekné
    budiš vyslyšen...:-)))
    publikované: 02.09.2009 13:22:51 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ...
    Co ja viem taka dobra nezmyselna obcianska vojna tu tiez este nebola...
    publikované: 02.09.2009 13:32:49 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  3. matahari
    Bohužiaľ, ja už roky hovorím, že Slováci sa zobudia, až keď je už príliš neskoro.
    publikované: 02.09.2009 13:47:54 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. iviak
    "dobra nezmyselna obcianska vojna"

    -- Bola niektorá vojna zmyselná? Hneď aj odpovedám: žiadna. (Vojny prospievajú iba tým, ktorí ju vyprovokujú. Ale rád sa nechám presvedčiť o opaku).
    publikované: 02.09.2009 13:55:40 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Terc
    samozrejme ze su nezmyselne...
    asi to nevyznelo tak ako by som to vyslovil...

    si napisal:
    vojnovými zločincami sa zaobchádza ako z neviniatkami.
    nie nezaobchadza len ked zabijes jedneho cloveka tak sa ti to dokazu omnoho lahsie ako ked vyvrazdis pol statu... - lebo pre druhu polovicu si bohom co im chce len dobre...
    publikované: 02.09.2009 14:50:53 | autor: iviak (e-mail, web, autorizovaný)
  6. iviak ... - lebo pre druhu polovicu si bohom co im chce len dobre...
    Veď preto je to aj na Slovensku tak, lebo politici ako Mečiar, Slota a spol, ktorí pripravili väčšinu národa o všetko, - no tí z ktorých ich politika urobila miliardárov a milionárov, tak pre tých sú takýto ľudia bohovia.
    publikované: 02.09.2009 16:54:46 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. nič nieje také zlé, ako vyzerá
    ver, viem o čom hovorím...
    politika je hnus a je len na nás, či sa necháme zatiahnuť do tých hier
    ani olympijské hry nie sú čisté
    na Orave je veľa sedliakov/aj ja/ a hovorí sa o zdravom sedliackom rozume - ten tu máme, a ako hovorím svojej drahej"nerob paniku"!
    publikované: 02.09.2009 18:36:23 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  8. orava
    Práve pred chvíľou som dopozeral na stanici Histori dokument o Sorgem v ktorom sa hovorí aj o tom ako varoval Stalina kedy Hitler plánuje napadnúť Sovietsky zväz a Stalin to bral na ľahkú váhu.

    Hovoríš o zdravom sedliackom rozume, no ja si myslím, že my Slováci sme ten zdravý sedliacky rozum stratili už prvé dni po 17. novembri 1989 roku. (Nech mi prepáčia tí, ktorí ho nestratili, ale ja tvrdím, že takých je na Slovensku veľmi – veľmi málo).
    publikované: 02.09.2009 20:35:44 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. wexeq
    No neviem, ale mám taký pocit, že máš nejakú províziu z toho, keď do tej súťaže zlanáriš nejakých ľudí.
    publikované: 04.09.2009 14:22:04 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014