Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Za dobrovoľný odchod dostanú aj 15 platov

Z U. S. Steelu odíde zhruba 400 zamestnancov...

   U. S. Steel by malo na báze dobrovoľnosti opustiť v nasledujúcich týždňoch zhruba 400 prevažne technicko-hospodárskych pracovníkov (THP).

 

   Z THP sa môžu stať aj robotníci – (už vidím, koľkí tak urobia: ani jeden, veď doteraz hovno robili, iba zbytočne brali plat. A teraz pôjdu tvrdo makať? (To by bol skutočný zázrak na Slovensku).

 

  Spomínaný program je otvorený pre všetkých zamestnancov, aby nediskriminoval žiadnu skupinu – tvrdí hovorca pán Bača.

 

  Odídu chytráci, ktorí tam už dávno nemali byť a ešte zhrabnú peniaze tým, ktorí si ich zaslúžia. Priemerný mesačný plat v U. S. Steele bez pohyblivej zložky a 13. platu - podľa prepočtov bol v uplynulý rok o niečo vyšší ako 1 000 eur, bežní zamestnanci spĺňajúci podmienky na udelenie maximálneho odchodného a tak môžu získať zhruba až 16-tisíc eur - a toto je najväčší kopanec práve pre tých zamestnancov, ktorým by mali zvýšiť mzdy, hlavne na vysoko rizikových pracoviskách. (Osobne by som prezidentovi spoločnosti poradil, aby tým 400 pracovníkom nedal v odstupnom ani jeden – jediný cent).

  Najsmutnejšia na celej veci – čo sa týka priemerného platu – je tá skutočnosť, že podnikový manažment sa roky oháňa priemerom v ktorom sú zahrnuté aj ich vlastné mzdy, ale tieto sú mnohonásobne vyššie ako tie, ktoré poberajú bežní zamestnanci – takže aj o tom to je – no, ale mierumilovná Slovač si „ani viac nezaslúži.

 

  Predsedu Rady odborov U. S. Steelu Mikuláš Hintoš upozornil na nedostatok robotníkov priamo vo výrobe. (Tým iba nepriamo potvrdil to, čo ja tvrdím už minimálne 15 rokov, a dával som to na každom kroku jasne najavo najvyššiemu manažmentu v o firme, že robotníci tam na prevádzkach drú za dvoch, ale iba za jednu mzdu).

 

  Darmo predseda odborov tvrdí, že vo firme nie je prezamestnanosť.  (Ja tvrdím, že THP tam bolo vždy veľa a dovolím si tvrdiť, že aj po odchode (tých 400 technikov) tam bude ešte dosť takých, ktorí tam budú iba zavadzať – a to tým ktorí na nich robia - a v mnohých prípadoch  jeden za dvoch – a to ani zďaleka nepoberajú takú mzdu, ako tí zbytoční THP.  Serenča Ladislav


Neviem to pochopiť | stály odkaz

Komentáre

  1. buran
    Neviem aku funkciu v USS zastava autor clanku, ale mam pocit ze sa nechal zmrazit v roku 1978 a teraz ho rozmrazili. buran vymeteny na socialisticky sposob myslenia (hodnoty vytvara opita chamrad v monterkach), ktory coskoro pukne od hluposti a zavisti
    publikované: 02.07.2009 11:53:24 | autor: hammett (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Na rozdiel od Teba sa neponížim...
    A nebudem Ti nadávať do buranov. Hoci v trochu obmenenej verzii Ti aspoň Takto naznačím, že v tom slove zameň malé - u - na malé - a - a potom už vieš kto si.

    Ty vševed, čo si myslíš, že hodnoty vytvárajú iba tí, ktorí majú pred svojim menom titul? Tak sa láskavo rýchlo zobuď, lebo mnoho ľudí, ktorí nemajú žiadny titul, tak tých tvojich obdivovateľov svojimi vedomosťami uzemnia tak, že bolo by lepšie keby sa tými titulmi ani nevystatovali. (My starší totiž veľmi dobre vieme ako mnohí z nich k tým titulom prišli a že ich vedomosti ani zďaleka tomu nezodpovedajú).

    A mimochodom v USS už nepracujem pol roka a vôbec neľutujem, že som odtiaľ odišiel. Keby mnoho tých v montérkach (ako si ich nazval) mali možnosť odísť niekam inam, tak by neváhali ani päť minút – a potom by sa ukázalo aké hodnoty by vytvárali tí tvoji titulovaní mudrci. Serenča Ladislav
    publikované: 02.07.2009 12:15:00 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014