Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jasný prípad... (Čarnogurský a štb.)

Veľkými titulkami v terajších médiách sa dáva čitateľom na pranier: Čarnogurský má v rodine svojho eštebáka. Nedá mi, aby som sa k tomu nevyjadril a preto dávam verejnosti takto na posúdenie tento príspevok...

  Takéto udalosti iba potvrdzujú moje názory o ktorých píšem aj v mojej knihe: Keď zatneš slovom...

 

  Iba pár dni po tzv. Nežnej som v Košiciach (počas diskusii) takmer na všetkých mítingoch občanov verejne vyzýval, že nestačí zaštrngať zväzkom kľúčikov a uspokojiť sa s tým, čo bolo, a hovoriť, že my chceme mať čisté ruky, že sa nebudeme správať, tak, ako sa správali komunisti. Veľmi nahlas a veľmi zreteľne som doslova až reval do mikrofónu, že tým, ktorí si to zaslúžia treba dať po papuli! A to pre výstrahu tým ľuďom, ktorí prebrali „štafetový kolík“ (žezlo, moc), že čo ich čaká, keď budú takisto robiť ako tí pred nimi.

 

  Od týchto udalosti uplynulo iba niečo cez 19 rokov, takže mnohým pamätníkom touto cestou toto pripomínam, aby zároveň mohli na to reagovať, či to bolo naozaj tak, alebo  si to iba vymýšľam.

 

  No národ ako poslušné ovečky poslúchol vodcov a hlavne ich klamlivé sľuby a spoliehal sa na to, že z Československa bude za pár rokov skutočne Druhé Švajčiarsko.  Len si ten sprostučký národ neuvedomil, že eštebáci už mali dávno naplánované ako to Druhé Švajčiarsko zariadia pre seba. (Národ teraz bedáka, že vznikajú hladové doliny, stúpa nezamestnanosť a že tí pri korytách s tým nič nerobia).

 

  Záverom iba dodávam, tak vám treba sprostí Slováci!  Je síce pravda, že aj ja som už 9 mesiacov nezamestnaný, ale ja som odišiel zo zamestnania dobrovoľne, lebo som zamestnávateľovi povedal priamo na rovinu, že keď po mne vyžaduje prácu za dvoch pracovníkov, tak ja za túto prácu chcem od neho iba maličkosť: dvojnásobnú mzdu.  

  Keď som komunistom dával jasne na zreteľ, že ma málo platia za moju ťažkú  fyzickú prácu, tak predsa nebudem robiť na niekoho ako otrok v dnešnej dobe, keď pracovať ma už nik nenúti. Áno, nie je to celkom pravda, lebo musím niečo robiť, aby som mal z čoho žiť, ale keby som si bol za 38 rokov, /čo som robil vo VSŽ a terajšom USS/, tak nahrabal milióny, ako napr. Rezešovci spolu s Gruberom, tak to by bola iná káva.

 

  Ale to by som musel mať aj inú povahu, a toto ja robiť neviem a ani nikdy nebudem. Do zeme si aj tak nič nezoberiem. Pokiaľ by niekto argumentoval tým, že aspoň moje deti a vnuci by boli dobre zabezpečení, tak k tomu dodávam iba toľko: Kto si svojimi rukami nezadováži poctivo svoj majetok, tak ten si ho ani nevie vážiť a ani si ho vôbec nezaslúži.

 

Laco Serenča

 


Idem protestovať!!! | stály odkaz

Komentáre

  1. Rukami zadvážený majetok?
    Pozdravujem všetkých a len by ma zaujimalo, kde prišiel pisateľ na to, že rukami sa dá zadovážiť aj dajaký majetok, je predsa všeobecne známe, že rukami sa dá zadovážiť leda tak pár "korún" na prežitie a to je vsjo. Pekný deň :-)
    publikované: 05.10.2009 07:05:52 | autor: Ivan (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ivan
    Prepáč, že Ti takto odpoviem: Že, čo tým básnik chcel povedať?! Veď presne o tom som písal, alebo Ty čítaš iba to, čo Ti vyhovuje?

    Laco
    publikované: 05.10.2009 07:26:14 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014