Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ak peniaze zneužívali na chlast, nakúpia im obce

Milí blogeri možno vám už leziem na nervy s mojimi príspevkami, ale rád by som si prečítal aj vaše názory k nasledujúcemu článku...

  V niektorých obciach pri Košiciach už nevyplatia Rómom dávky v hmotnej núdzi a detské prídavky v hotovosti, aby ich nezneužívali na alkohol, cigarety a fet. Úrad práce ich dá obci, ktorá rozhodne ako peniaze poskytne, chystajú sa Rómom i nakupovať. Nie všetky obce vytypované úradom s tým súhlasili.

 

  "Cieľom je naučiť týchto poberateľov efektívne hospodáriť s finančnými prostriedkami tak, aby dokázali zabezpečiť základné existenčné podmienky pre svoje rodiny v rámci celého mesačného obdobia, na ktoré je dávka poskytovaná."

 

Môžu nakupovať i odev

Peniaze tak Rómovia nedostanú na ruku, ale budú poukazované obci podľa trvalého pobytu. Tá ich môže použiť na prospech občana v hmotnej núdzi vo finančnej alebo vecnej forme.

 

  Niektoré obce nakupovať Rómom nechcú. Napríklad Sokoľany, kde žije Rómov vyše tisíc, s tým nesúhlasili. "Pre rodinné prídavky sme osobitný príjemca už desať rokov. Ale dávky v hmotnej núdzi nie sme ochotní robiť. Sme tu len dve, nemáme čas na to, aby sme chodili nakupovať," uviedla Marta Semanová z obecného úradu s tým, že Rómovia sú často pod vplyvom alkoholu a takáto iniciatíva by mohla byť i nebezpečná.

 

Ja som  sa v diskusnom fóre vyjadril týmto spôsobom:

        Roky o tom už aj vrabce...

  Veru už dlhé roky, už aj vrabce na streche o tom čvirikali, že Rómovia sociálne dávky prehajdákali na alkohol a cigarety, iba naši úradníci sa až teraz zobudili a začínajú niečo robiť v tejto oblasti.

 

  Výhovorky, že je ich málo – myslím tým úradníkov – na nakupovanie potravín pre Rómov, tak ja im dávam takýto návrh: nech si títo darmožráči nakúpia sami – na základe úradnej potvrdenky pre predávajúceho obchodníka a tomu potom úrad vyplatí sumu za tovar. (Pochopiteľne, že ten obchodník bude ručiť za to, že im nesmie predať alkohol a cigarety, keď chcú fajčiť a chľastať, tak nech si na to zarobia – trebárs zberom šrotu).

 

   Ale ja stále žasnem nad tým, že o toto etnikum sa štát dokáže postarať. O bežného občana ako som napr. aj ja, (iba, že som Gadžo), tak na toho štát kašle. Tiež som nezamestnaný a štát mi nedáva ani cent, lebo „múdre hlavy“ stanovili kvótu a tak – nech ma živí manželka zo svojho mizerného učiteľského platu.

 

Je to do neba volajúca nehoráznosť, že ja, čo som takmer celý život tvoril pre tento štát hodnoty a poctivo som odvádzal dane - a teraz sa na mňa štát vykašľal -, ale na zdochliakov, ktorí pre tento štát nepohli ani prstom a nič dobrého preň neurobili, tak o tých sa náš najsociálnejší štát vie postarať. (Až sa mi nožík vo vrecku otvára!!!)

   Reagovať |  nemamziadnu |

 Tu je zopár reakcii na môj príspevok – samotných Košičanov:

 

je to tak preto

lebo je to štátny rasizmus. Ten sa stará len o degešov nie o gádžov.

 Reagovať |  smx | 

 

Tu sa len ukazuje ako štát ZLYHAL v riešení rómskej otázky. V tichosti ich dotuje.

Dalo sa čakať, že dávky budú zneužívať. Nakoľko oni nikdy nevedeli s financiami hospodáriť. Oni žijú pre dnešok čo bude zajtra, to ich nezaujíma. A potom: "Ujo, nedáte korunky?"

 Reagovať |  eMareq |

 

Je to tak

ja mam odrobenych 36 rokov z toho ako zivnostnik 18 rokov . Vo februari 2009 som bol nuteny zrusit zivnost po celu tu dobu som odvadzal statu vsetko ako sa ma a nie male odvody. Ked som poziadal soc. poistovnu o podporu tak mi soc. poistovna odmietla. Dôvod. neodvadzal som 190,- Sk do fondu nezamestnanych ,,co je dobrovolne". Cigani beru podpori aj keď v zivote nerobil!

 

Tak ze som bez primu ,,doslova ako bezdomovec" este ze mam kde byvat. Poziadal som podporu na byvanie, bezuspesne. Cigani beru aj na koliby!

Ta ze celi moj zivot som robil na ciganoch a neprispôsobilych obcanov tejto Slovenskej spolocnosti a mne sa z mojich odvodo neuslo nic.

Taka je politika nasej VLADY a ospevovaneho socialneho statu ,,ZA ROBOTU NA ZOBROTU" co keby to bolo inak . Hanba.

 Reagovať |  figapa |

 

A zaujimave cigan neni nikde poisteny a dostane viac ako poctivo pracujuci clovek a ked pride o pracu tak sa mu budu somriny vycitat, tomu sa hovori demokracia!!!!

 Reagovať |  clupka | 

 

Najdi jedneho obchodnika sukromnika ktory si necha zasolavit cele potraviny hrstkou spinavych ciganov. A do osady poslat 2 socialne pracovnicky je nebezpecne

   Reagovať |  coper |

 

idea

pani Tomanova by mala zabezpecit nakup vo velkom a mohla by aj zakupit kamiony typu pojazdny socialkos obchodos, kde by na odber otlackos prstov (dovod trapne su tie kriziky) by dostaly prisun proviantu a oblecenia.

Stym ze stat nakupy vo velkom tak klesa cena tej polozky a je mozne usetrit peniazky zo statneho rozpoctu. Obsluhujuci personal by boly neziskove organizacie - setry sa na mzde.

 Reagovať |  hmx | 

 

ja

ja by som to riesil takto. Za obecne by som im postavil vyvarovnu. Zobral by som im peniaze, nakupil do vyvarovne potraviny na cely mesiac a denne im varil. Oni proste nesmu dostat do ruky nic co dokazu predat a "skvapalnit"...

 Reagovať |  nakfa | 

 

Raňajky vydávať o 6.00 až 6.30 aby nestratili pracovné návyky, keby k takému niečomu niekedy pričuchli. :)))

 

 Na čo by im bola? :D Jednu teplú polievku a peceň chleba denne a viac nič. Ak chceš viac, zarob si (hoc i zametaním ulíc).

 Reagovať |  eMareq |

 

No ale to nie je taky zly napad

a toto o 6:30 este lepsi!

 Reagovať |  texxik | 

 

Niektorým diskutérom som ešte odoslal tieto názory:

 

figapa

Čo dodať? Iba ak to, že tak nám treba - Hlúpym Slovákom, keď sme si nechali negramotných Rómov prerasť cez hlavu.

 Reagovať |  nemamziadnu |

 

Coper - Choď do ri.. aj s Tvojimi názormi!

Veď si z môjho príspevku mohol vydedukovať, že ja osobne mám už tej čvargy vyše hlavy.

 

Ja sa Ťa spýtam? Prečo by sa mala s tým napr. zaoberať armáda? Veď to by boli zbytočne vyhadzované ďalšie investície.

 

Jednoducho je potrebné sa na nich ***** Potom budú nútení postarať sa o seba ako my všetci. A keď nie, tak nech si idú do psej matere kam chcú - veď ich tu nik nedrží - iba naši politici, ktorí pri voľbách potrebujú ich hlasy na to aby potom nás všetkých mohli naďalej ohlupovať!!!

 

coper

Prosím Ťa prestaň s tými nezmyslami - jednoducho sa treba na nich vys... a je po probléme. A čím skôr sa navzájom pohlušia, tým to bude lepšie pre všetkých Slovákov, ale aj pre celú EÚ.

 Reagovať |  nemamziadnu | 

 


Politika | stály odkaz

Komentáre

  1. serenca,
    mas pravdu...vela pravdy. Tiez som z vychodu, od Kosic a u nas v Trebisovskom okrese je ciganov neurekom.
    Stat sa stara o obcana. Obcan je aj cigan a zakon je zakon.
    Pre nasich romskych spoluobcanov by sa mala vytvorit ich vlastna samosprava. Naucia sa sami pre seba. Klin sa klinom vybija.Maju na to. Natolko ich poznam aby som bola o tom presvedcena. A tu je ten problem .
    Peniaze pre ciganov su a davaju sa im, ale osoh z nich nie je ani pre nich ani pre spolocnost, ani pre stat. Cize chyba iniciativa a ucinny soc.program presne tak pre nich ako aj tebe chyba urcite soc.zabezpecenie od statu pre teba. Zaklady dobreho statu byvaju v ucinnom socialnom programe , ktory je pruzny...a ten nam chyba. Peniaze nie su vsetko.
    Navyse u nas chybaju spolocenske a socialne organizacie, ktore by sa prisposobovali socialnym potrebam spolocnosti a pomahali. To u nas vobec neexistuje.
    Hm.. vseobecne ako obcania sme dost.... ...doloz co uznas za vhodne...;-))
    publikované: 23.07.2009 21:32:15 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. jajaj
    Navyse u nas chybaju spolocenske a socialne organizacie, ktore by sa prisposobovali socialnym potrebam spolocnosti a pomahali. To u nas vobec neexistuje. -- Tak potom nechápem prečo píšeš, že - Peniaze nie su vsetko?
    To iba za hlbokého totalitného socíku ľudia robili zadarmo vytváraním súťaží medzi socialistickými brigádami, ale dnes zadarmo nikto nehne ani prstom.

    Peniaze pre ciganov su a davaju sa im, ale osoh z nich nie je ani pre nich ani pre spolocnost, ani pre stat. - Tu si sama aj odpovedáš, že na nich sú peniaze - ale to sú vyhodené iba do vetra - a mohli by sa využiť na podstatne dôležitejšie veci.

    Takisto, keby naša justícia za niečo stála a skutočne dodržiavala zákony, tak majetky, ktoré nahrabali nenažranci: Lexovci, Mečiarovci, Slotovci, Rezešovci, ale aj Dzurindovci a Ficivci - tak tieto majetky a miliardy by tiež veľmi nášmu chudobnému a rozkradnutému Slovensku veľmi pomohli. Laco
    publikované: 23.07.2009 22:27:29 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Laci, ja nie som moc na politiku, ale tieto tvoje veci sú zaujímavé,
    rómska otázka je vždy aktuálna. Oni sú taký živelný národ, zopár z nich som poznala, chodievala som cez leto k príbuzným na chalupu a hneď za rohom mali cigánsku osadu. Oni nemali vôľu niečo zmeniť, vyhovovalo im ako žijú. A tak ma napadá, kým to nevýjde z nich samých, tá snaha, je to neriešiteľné...
    publikované: 23.07.2009 22:49:51 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Laco,
    keby existovali spolocenske a soc.organizacie tak maju program, ktory umoznuje pracovat s ludmi . Pracovat tak, aby sa vyuzivali a investovali ziskane zdroje (peniaze) co najefektivnejsie. Vonku je to velmi ucinna zlozka splocnosti. A preto pisem, ze peniaze davane nie su vsetko, ak prijemca s nimi nevie hospodarit a vyuzit ich k svojmu prospechu. Neboj, stacilo by to nazorne ukazat a akonahle by vedeli ze z toho daco maju, tak by sa vrteli inac.
    publikované: 23.07.2009 23:06:50 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Rozprávka
    kým to nevýjde z nich samých, tá snaha, je to neriešiteľné... Práve preto ja zdôrazňujem, že netreba ich podporovať a stále rozhičkávať - nech sa skutočne začnu starať aj sami oseba, lenže pokiaľ my "Gadžove" sa budeme na toto všetko iba nečinne pozerať a nevijdeme do ulíc dať našej premudretej vláde konečne na javo, že to už stačilo, tak sa nič nezmení a bude to stále horšie a horšie. Laco
    publikované: 24.07.2009 00:50:07 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. jajaj
    Vonku je to velmi ucinna zlozka splocnosti. - Touto vetou si to vystihla, lenže keby nebolo to keby. Lebo na Slovensku väčšina ľudí ide v šľapajách našich politikov - a keď vydia ako ich oje..jú o nehorázne milióny, tak sa snažia aj oni nelegálne aspoň niečo si "ukorisiť". Laco
    publikované: 24.07.2009 01:08:32 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ... :-))) ...
    - v Michalovciach žijú tiež v chatrčiach...osada ako remeň...chúďatá,aj s vodou majú problém, lebo ju samozrejme neplatili a mesto sa snažilo odstávkou niečo vyriešiť....vyriešili...niekomu sa ich uľútostilo a tak vyrástla pri dvoch - nie tak starých rozbitých bytovkách ďalšia.Zaujímavé je aj to, že stála v rekordne krátkom čase.Akurát na to detské ihrisko sa muselo pár rôčkov čakať, ale to bolo "LEN" pre bielych, tam rómovia nechodia.
    To bude zase raz oslava...no a čo, že sa do rána ľudia nevyspia...treba to poriadne zapiť. Tak nech im slúži a nech majú čo rozbíjať... :-(((
    PS: potrebovali by sme ešte pár bytoviek pre bielych...kedy na to budú peniažky milí Michalovský páni poslanci?
    publikované: 24.07.2009 11:03:12 | autor: flexi (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. flexi
    Patrí Ti môj obdiv. Mimochodom túto vec poznám osobne, som totiž rodák z okr. Sobrance.

    No treba len dúfať, že Slováci sa čo nevidieť raz poriadne nas..ú a potom sa to všetko už dá do pohybu, tak ako to má byť. Laco Serenča KE
    publikované: 24.07.2009 11:45:32 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. flexi
    Prepáč, že ešte razreagujem na Tvoj príspevok, ale to iba preto, že predtým som Ti odpísal priamo a nie cez e- mailovú správu. Laco
    publikované: 24.07.2009 12:38:49 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ... :-))) ...
    ...v pohode...nemám s tým problém. Ešte k tomu obdivu, nemyslím si, že je na mieste. Napísala som len môj postreh a keby ma nevychovali tak, ako ma vychovali, čítať by sa dal po 22:00. Napriek tomu ďakujem. Všetkým, ktorých môj postoj poburuje ešte menší odkaz: nie som rasista,ale všetko má svoje hranice a je blbé ak sú priveľmi ďaleko od seba....
    ...pekný víkend.... :-)
    publikované: 24.07.2009 12:53:34 | autor: flexi (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. flexi
    Ďakujem Ti za Tvoju úprimnosť. Laco
    publikované: 24.07.2009 16:39:37 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. OPRAVA
    ..nie je na mieste....akosi sa šmyklo...pardón...:-)
    publikované: 25.07.2009 07:14:21 | autor: flexi (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. flexi
    O koľko lepšie by sa nám na svete lepšie žilo, keby sa to aspoň 50 % ľudí na tejto planéte takto "šmyklo" ako Tebe. Myslím si moja milá, že Tvoja skromnosť tu nemá miesto. Laco
    publikované: 25.07.2009 07:25:39 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014