Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Viem ako rómsky problém riešiť?!

Pomaly niet dňa aby sme sa nestretali s takýmito správami: Na námestí sa zhromaždili stovky Krompašanov. Väčšina z nich protestné zhromaždenie schvaľuje a tvrdí, že vláda rómsky problém nerieši. Alebo toto: Občania svojím postojom v podstate podporujú počínanie Slovenskej pospolitosti a tvrdia, že ani dodatočné prijatie 300 policajtov nepomôže riešiť situáciu.

   Ďalšie správy: Extrémisti zakladajú politickú stranu Naše Slovensko. Extrémisti by chceli koncentrovať moc do svojich rúk a chcú zaviesť tvrdý izolacionizmus a politiku štátu s cieľom dosiahnuť sebestačnosť.

 

   Mám plán. Založím novú stranu. Jej názov bude trebárs RMpV (rovnaký meter pre všetkých), viem nie je to nič svetoborne, ale názov strany sa dá vymyslieť – to nepotrebuje Vysokú školu.

 

   Moja strana by nepotrebovala Mariana Kotlebu s jeho Slovenskou pospolitosťou ani Extrémistov. No jedno viem zaručiť, že všetko by fungovalo ako ma. Parlament by schvaľoval také zákony, aké sú skutočne potrebné pre tento štát. Súdy by takisto konali a nemaznali sa s mafiou, lebo vo funkciách sudcov by neboli ľudia zaťažení bývalým totalitným systémom, ale takí, ktorí by robili túto prácu preto, lebo by vedeli, že aké rizika táto práca obnáša, no oni by ju robili preto, lebo za takúto prácu by boli platení.

 

    Polícia by musela robiť to, čo od nej očakáva spoločnosť a nie to, čo si zmyslia vládni predstavitelia. (Jednoznačne by postupovala podľa zákonov). Takisto úradníci na úradoch by boli pre občana a nie občan pre úradníkov. Museli by si láskavo uvedomiť, že sú „služobníci“, že ich povolanie je služba a nie byrokracia.

 

   No toto moje zbožné prianie má niekoľko háčikov. Prvý je ten, že na založenie strany sú potrebné peniaze a nie hoci koľko, ale poriadny balík. No nebol som „šikovný“ ani za bývalého režimu a ani za posledných 20 rokov a tak som si nič nenahrabal a ani nenakradol.

   Ďalším a nie menej dôležitým háčikom je ako získať bohatých sponzorov. Totiž ja im sľúbiť neviem nič iba to, čo som už uviedol. Veľmi pochybujem, že by ma takýto ľudia podporili, keď oni za takéto služby očakávajú provízie. Iba ak by sa niektorý našiel taký, že by pristúpil na moju hru, no a ja by som mu mohol poskytnúť do záruky svoj holý život. A ak by som svoje sľuby porušil, tak by ma mohol na fleku zastreliť.

 

   Tretí háčik a najdôležitejší – moja strana by musela od voličov získať minimálne 45 % hlasov. Ale čo by som im mal sľúbiť, aby mi verili? To, čo im tú politické špičky za posledných 20 rokov nasľubovali a nič z toho nesplnili, tak toto ja neviem. Ja viem sľúbiť iba to, čo aj splním!

 

  Takže milí Slováci, keď aj viem ako na to, nezostáva mi nič iné iba snívať a veriť že možno sa to raz na tom Slovensku zmení a bez krviprelievania...


Čo nás zahatalo? | stály odkaz

Komentáre

  1. a?
    dalsi negramotny, ktory by kludne mohol v politike figurovat...
    predstavy su krasne, ale ideal nedosiahnutelny..
    ak raz budes tam kde oni, zvedie ta caro moci a penazi a zabudnes na svoje povodne ciele
    publikované: 22.08.2009 18:44:15 | autor: aa (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. aa
    Ani sa nedivím Tvojmu pseudonymu, to iba dosvedčuje, že chceš za každú cenu podpichovať.

    Mimochodom hovor za sebe: ak raz budes tam kde oni, zvedie ta caro moci a penazi a zabudnes na svoje povodne ciele

    - Ja som totiž na začiatku 90 roku mal možnosť toto urobiť, ale na rozdiel od iných mám svedomie, charakter a chrbtovú kosť.
    - Tú negramotnosť si strč vieš kam...
    - Nie som dokonalý – robím gramatické chyby, ale čítať a písať viem. Tak porozmýšľaj, čo je negramotnosť?!
    publikované: 22.08.2009 19:38:02 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. a
    pisat vies? tak preco robis gramaticke chyby? pre koho to tu pises?
    ako autista tu prezentujes trapne nazory. keby to k niecomu bolo dobre... ach jaj... rob radsej daco prospesnejsie.
    publikované: 23.08.2009 07:39:30 | autor: Karol z Niznej (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Karol z Niznej - trapne nazory...
    Áno prospešnejšie bude toto: Slováci zoberme do rúk kosy, vidly a sekery a poďme urobiť poriadky s Cigánmi!!! Laco
    publikované: 23.08.2009 08:01:26 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Pekny nazor
    Toto je nazor slusneho obcana. Moj je rovnaky. A ak s tebou niekto nesuhlasi, tak asi vie preco - lebo ak by sa slusni ludia dostali skutocne k moci tak ak pises a viedli by skutocne tento stat, tak ti, co nesuhlasia, by uz pravdepodobne viacej nemohli kradnut.
    publikované: 27.08.2009 22:09:10 | autor: Pavol Bindl (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. A čo keď si pokúsime predstaviť, že...
    riadni občania so štátnou príslušnosťou, naplnili svoju občiansku povinnosť a zvolili svojich zástupcov? Aby riadili, akože demokratický štát?
    Slušný občan dostáva na hubu už dvadsať rokov budovania prvobytne pospolitého kapitalizmu.
    A prečo si myslíte, že Polícia SR nerobí to, čo si želajú občania a to, že čo vymyslia politici?
    Polícia robí presne to, čo jej prikazujú zákony SR. A kto ich vymýšľa a novelizuje novelizácie, aby najsamväčší lumpi nemuseli sa zodpovedať? Aby mohli donekonečna namietať a spochybňovať? Lebo majú na to, aby to ťahali aj desať rokov? Háááá?
    No predsa tí, politici zo strany, ktorá dostala najviac hlasov od nás, né?
    Kľudne si založ stranu a stačí mi jediný bod stanov a volebného programu: " Slušnosť a úcta k druhému a kto s tým nesúhlasí dostane cez držku! "
    A som Tvoj človek:-)))
    publikované: 27.08.2009 22:31:36 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  7. Pavol Bindl
    Nechcem sa chváliť, lebo prakticky ani nieto čím, ale snažím sa žiť slušne a k tomu vediem aj svoju rodinu a okolie kde žijem a s kým prichádzam do kontaktu.

    Zhruba pred 13 rokmi som sa zaoberal myšlienkou založiť politickú stranu, ale skutočne s ľudskou tvárou. Ale, keď som videl, akí hajzli sa dokážu nasáčkovať do každej strany a ako dokážu manipulovať aj s jej predsedom, tak som od mojej myšlienky upustil.

    Ale život ma naučil, ako sa vyvarovať takýmto ľuďom, takže ako som napísal aj v mojom článku, teraz by som už vedel ako na to.

    Paľko už som to viackrát spomenul, že pred dvoma rokmi mi vyšla kniha: Keď zatneš slovom...
    Mnoho príbehov som z nej zverejnil aj na tomto blogu. Touto knihou chcem práve mladú generáciu upozorniť na to ako sa má vyvarovať tomu, čomu sme my 40 rokov tlieskali, ale väčšina sme toho mali plné zuby. (Ale netýka sa to iba bývalého režimu, lebo opisujem tam udalosti až po súčastnosť). Laco
    publikované: 28.08.2009 07:40:15 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Mito - novelizácie
    Miťo - Slušný občan dostáva na hubu už dvadsať rokov – máš pravdu, ale ja stále hovorím, tak nám hlúpym Slovákom treba, keď stále dokolečka – dokola volíme vždy tých istých a tí nám „popod fúz“ nasľubujú stále väčšie a väčšie hovädziny, aby svoj cieľ dosiahli.

    " Slušnosť a úcta k druhému a kto s tým nesúhlasí dostane cez držku! " – USA sa prezentuje vo svete ako najdemokratickejšia krajina a bez problémov tam niečo také funguje. Takže nevidím v tom problém, aby to nefungovalo aj na Slovensku. – No ako si už sám naznačil – musela by byť novelizácia zákona. Ale tí hajzli ten zákon nebudú novelizovať, lebo práve z nich by väčšina ako prví dostávali po papuli, lebo si to zaslúžia. Laco
    publikované: 28.08.2009 08:02:49 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014