Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bol tam Boh?

Ale toto, to sa stalo... Otázku, či Boh skutočne existuje? Tú som si prvýkrát položil v mojich trinástich rokoch, keď mi zobral rodičov. A keby iba položil, ale úplne som na svätú trojicu zanevrel a na každom kroku som sa Bohu rúhal a mstil som sa mu za to, že ma tak nespravodlivo pripravil o rodičov. Ako malý 6 – 12 ročný dedinský chlapec, som si takúto otázku nikdy nepoložil. Jednak z dôvodu, že som bol mojimi rodičmi vedený k viere a aj som tomu veril. Každý večer pred spaním sme sa celá rodina spoločne modlievali a prosievali za odpustenie našich hriechov. Takisto všetci spoločne sme každú nedeľu chodievali do kostola na svätú omšu. Malo to iba jeden malilinký háčik a to bol ten, že nerád som chodil do kostola. Keby totiž všetko záležalo iba na mne samom, tak to by som si radšej pozeral rozprávky v telke, - ale to môj otec, ten by ma bol hnal remeňom, - takže nemal som na výber...

Od môjho osobného stretnutia s prezidentom firmy (VSŽ) som žil s neodbytnou myšlienkou: Musím to urobiť aspoň ja, aspoň ja musím otvoriť ľuďom oči. Uvedomujem si, že sa ľahko môžem dočkať sklamania, nepochopenia, posmechu. Ale i tak to musím urobiť! Veď som v živote preskákal kadejaké úskalia, a preto si dovolím tvrdiť, že poznám najdôležitejšie problémy, ktoré trápia nás občanov. V duchu sa zároveň snažím presvedčiť aj svoje „prehnané“ obavy: Veď už si sa rozhodol! Všetko máš pripravené, pre prípad fyzického napadnutia si sa tiež poistil (skúsenosti ma nabádajú k ďalšiemu kroku, preto som o pripravovanom proteste informoval šéfredaktora TV Naša pána K. Dohodli sme sa aj na termíne a poprosil som ho, aby sa skontaktoval i s novinármi pôsobiacimi v tlači, zároveň som si na pracovisku vybavil dovolenku, aby som v spomenutom termíne uskutočnil svoj celodenný protest.) Nie, nedá sa to vypustiť z hlavy, ako keď vypúšťate vzduch z balóna alebo z nafúknutej loptovej duše. Nie, nemôžem, neviem sa do nekonečna iba prizerať, čo sa deje s týmto národom, ako ho niektorí politici vedú až na samé dno. Myšlienky vracajúce sa v zlomkoch sekundy nedovolia očiam voľne spočinúť pri predstave, čo všetko sa môže pri mojom proteste stať, a spánok môžem vopred vylúčiť. Sled udalosti, ktoré tomu predchádzajú, ma udržujú v napätí, srdce mi v tej chvíli s najväčšou pravdepodobnosťou búši oveľa viac, ako búšilo po šiestich zabehnutých maratónoch v Košiciach.  

Najhlavnejší problém, ktorý v týchto dňoch vzniká, sa úzko dotýka nášho hutníckeho gigantu – VSŽ. Protest, ktorý sa chystám uskutočniť, mi skrsol v hlave ešte 19. júna 1998. Keď som sa dozvedel, ako sa zachoval prezident VSŽ pán Július R. po mojej návšteve...  (pokračovanie v 2).


Ale toto, to sa stalo... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014