Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Keď mlčia média...

4.10.2009 som v neskorých večerných hodinách odoslal šéfredaktorovi Korzára článok, ktorým som chcel vyzvať Košičanov, aby ma prišli podporiť svojimi podpismi v petícii, ktorou chcem zabrániť zbytočnému vyhadzovaniu finančných prostriedkov na upratovanie nelegálnej skládky odpadov Luníka IX. Nakoľko som si prezrel články Korzára, tak som nikde nezaregistroval aj môj článok a tak aspoň touto cestou ho tu zverejňujem...

  Vážený pán šéfredaktor,

prosím Vás pokiaľ môžete zverejnite môj nasledujúci článok. (Možno si po jeho prečítaní viacerí Košičania uvedomia, že moju akciu, ktorú som v stredu rozbehol – skutočne treba podporiť. Pochopiteľne pokiaľ im to vyhovuje tak, ako to je, tak aspoň bude každému jasné, že to všetci sa iba tak pri pive posťažujú na nedobré spolunažívanie s Rómami na Luníku IX.)

 

 

  Košičania podporte svojimi podpismi petíciu. (Nechceme, aby sa odvoz nelegálneho odpadu z Luníka IX., platil z mestskej pokladni.)

 

  To, čo som za posledných 5 dní zažil pri mojom proteste, (videl a počul), tak mal som možnosť presvedčiť sa o tom, akí sú mnohí Košičania (poviem to bez servítky na ústach) sprostí.

  Roky som si naivne namýšľal, že keď si pripravím takúto akciu, tak za 2 dni budem mať toľko podpisov, že s petíciou pôjdem priamo do NR a nie iba na mestský magistrát. (Denne som na každom kroku počúval ako nadávajú na Rómov, že to už je neúnosné, čo všetko si dovoľujú a koľko na nich doplácame). Typnite si koľkí Košičania mi moju petíciu doteraz podpísali? Nenamáhajte sa 215 ľudí. Toto sa skutočne môže stať iba na Slovensku a obzvlášť v Košiciach. Už len tie hlúpe pripomienky poniektorých. To keby som si ich zapisoval, alebo nahrával, tak to by televízna relácia: Aj múdry schyby mala program až do konca roka.

 

  Skutočne keby som bol tušil ešte v stredu ráno, že získam iba tak málo hlasov, tak sa netrepem do mesta, ale priamo na mojom sídlisku by som navštívil obyvateľov nášho vežiaka a niekoľkých okolitých blokov na mojom sídlisku, a tých podpisov by som mal minimálne 900 -1000. (Pri tom všetkom by mi na to stačilo maximálne 6 hodín a zvyšné 4 dni som si mohol chodiť do prírody zberať hríby).

 

  Jednoducho národ sa správa ako mulice s klapkami na očiach. Je tak parádne nasmerovaný, že jeho myslenie sa už asi nikdy nezmení. Možno až vtedy, keď majoritní občania budú musieť odpratávať tieto nelegálne skládky sami a Rómovia sa na nich budú prizerať! (Ešte ma teraz napadlo, že som k tomu mal dopísať toto: že aby im ta práca išla pekne od ruky, tak by im Rómovia mohli do rytmu vyhrávať niektorou zo svojich kapiel a Cigáni by im tam predvádzali svoje umenie v tancoch).

 

  Zvažujem, že napíšem na mestský magistrát takýto návrh: Nech nedávajú peniaze z mestskej kasy na odpratanie tejto Rómskej skládky, ale nech zvýšia poplatky za odvoz komunálneho odpadu. Takto bude môcť Kosit odvážať odpad denne aj trikrát a neprispôsobiví Rómovia sa nebudú mať v čom prehrabávať a nosiť použité veci na Luník IX. (Lebo oni tie veci po krátkom čase aj tak ďalším svojim triedením vyhadzujú na nelegálne skládky priamo za svoje bloky.)

 

  Takýmto riešením by sa ušetrené peniaze v mestskej kase mohli použiť, či už na rekonštrukciu Botanickej záhrady, alebo na zdravotníctvo, a či školstvo.

  A, že by sa majorita začala stavať na zadné proti zvýšeniu ceny za odvoz odpadu?! Tak po mojich skúsenostiach, to čo som počul, videl a skúsil medzi občanmi – toho sa poslanci mestského zastupiteľstva vôbec nemusia obávať, lebo oni si trochu „pri pive“ ponadávajú, ale platiť budú. Veď klapky na očiach im nedovolia otvoriť oči tak, aby už konečne začali rozmýšľať aj vlastným rozumom.

 

Ladislav Serenča


Idem protestovať!!! | stály odkaz

Komentáre

  1. klapky sú naša národná obyčaj
    a hrdí sme na ne! Navyše ...
    U piva a borovičky ...
    publikované: 06.10.2009 08:02:11 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Lacko
    obdivujem tvoj boj s veternými mlynmy. Na jednej strane máš veľkú pravdu, na druhej je fakt, že keď to smetie nezaplatí normálny občan, tak tam jednoducho ostane a bude množiť kopu nepríjemností, vrátane žltačky a inej pliagy, ktorá bude ohrozovať nielen luník, ale aj normálnych ľudí....žiaľ, celý život budeme doplácať na tých neschopnejších a doplácať na tých hyperschopných....
    publikované: 06.10.2009 08:02:44 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Petula
    Úprimne ma teší, že nie som sám, kto tvrdí to isté to, čo ja dávam tomuto národu jasne najavo od 17 novembra 89 roku.
    Laco
    publikované: 06.10.2009 08:16:52 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ná šak čo nech
    my sme taký dobráky národ. Pohostinní (však len k cudziemu, bo oj**ať najjednoduchšie blížneho svojho), politicky vyrovnaní, nech nám vládne ktokoľvek nebudeme pokojní, ale tak na Jankovi sa apsoň narehlíme čo tam po tom, že je to len panák? A Robko? Ten vie krásne sľubovať! To mi radi! Hlavne ak my kvôli tomu prstom nemusíme hnúť. A až nám bude ťažko? Pomodlíme sa, pán Boh nám odpustí, bo je to jeho povolanie a pred ľuďmi stačí, ak si to odkrižujeme a hodíme pár drobných do zvončeka, popijeme, na pivo na schodku pred samoškou ešte máme tiež, trochu si pofrfleme, bo bez frfľania to ani život nie je, kradnutie je bežná vec, kto nekradne s nami, kradne proti nám, takže ak sa kradne vo veľkom, koho to udiví?
    ojej... vlastne sa nezmenilo nič, ničovaté nič od feudálnej doby ... len pomaly spejeme späť k pobytu v jednej maštali so zvermi a možno aj to sa nám bude páčiť.
    Za dva práky a volebný guláš sme schopní odkývať aj to, že s radosťou do studne skočíme.
    Som asi skeptik ... ja viem.
    publikované: 06.10.2009 08:30:29 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  5. matahari
    Ale prečo máme toto trpieť? Veď to je taká hlúposť, že každý pozerá iba na to, že oni nemajú peniaze. (Na alkohol a cigarety majú stále, radšej nechajú decka holé a bosé motať sa a prehrabávať v kontajneroch, ale tento „pôžitok si neodoprú. Tak prečo ich štát dotuje a jednoducho im podľa zákona nestiahne poplatky za smeti, tak ako nám?)

    Vôbec by som do toho nerýpal – pokiaľ by sa jednalo o jednorazovú záležitosť, ale toto sa od čias Čarnogurského opakuje roky a dokonca dvakrát ročne.

    A prosím Ťa neuraz sa, ale tú poslednú vetu pri mojej petícii počúvam často a dennodenne. Iba nedokážem pochopiť ako logickí rozmýšľajúci ľudia môžu takúto sprostosť vypustiť z úst.

    Prečo nepovedia: Stačilo!!! Chceme – žiadame rovnaký meter, rovnaké pravidla a rovnaké zákony bez výnimky rasy a pleti, aby štát nerobil výnimky ako v prípade ohrozeného druhu zvierat!
    Laco
    publikované: 06.10.2009 08:37:06 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Petula
    Smékam klobouk, ako bratia Česi hovoria, pred tým, čo si napísala. Veľmi trefné a výstižné, hoci musím podotknúť, že bohužiaľ pravdivé.
    Laco
    publikované: 06.10.2009 08:54:58 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. jasné, moje ústa
    sú plné sprostostí, už to tu zaznelo...
    ...tak chcem vidieť, ako tú hordu cigáňov donútiš odpratať ten bordel...
    ...ale jedna vec by sa dala: z rodinných prídavkov automaticky sťahovať čiastku na odvoz odpadov , čiastka by sa násobila počtom rodinných príslušníkov.....
    ..a aj tebe prajem pekný deň...
    publikované: 06.10.2009 10:23:31 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  8. matahari
    Veď ja som Ťa vopred upozornil, že sa neuraz, že sa to nevzťahuje konkrétne na Teba, lebo, keď si aj napísala všeobecnú mienku, tak sledujem Tvoje články a viem akým smerom sa uberáš. Takže ešte raz Ťa prosím o prepáčenie, že si ma nesprávne pochopila.

    Laco
    publikované: 06.10.2009 10:47:55 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. :-)
    publikované: 06.10.2009 11:00:20 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  10. pravda nezvykne byť v ružovom obale :)
    a ja navyše i tak ružovú moc nemusím :)
    publikované: 06.10.2009 11:34:23 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  11. Lacko :) ak to vyššie mal byť článok,
    nečudujem sa, že Ti ho neuvernili...bojuješ za práva občanov a rovnaký meter pre Rómov aj Nerómov, no haníš obe strany a myslím, že ani občania Košíc sa nenechajú dobrovoľne urážať a nebudú chcieť o sebe čítať, akí sú sprostí...

    ak by som to napísala jemne, Tvoj článok je príliš úprimný ;)

    na druhej strane...prečo sa všetci chcete doborvoľne zmieriť s tým, čo vám prekáža? mám vaše deti učiť v škole tomu istému? že v tomto štáte aj tak nič nedosiahnu a nech sú radšej ticho? ako má učiteľ učiť o občianskej iniciatíve, pokiaľ sú takmer všetci rodičia skeptici? a vlastne načo?
    publikované: 06.10.2009 13:07:37 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  12. Petula
    Tak sme teda dvaja, a ja dokonca ani punčové zákusky nemusím. Občas či na svadbe alebo nejakej rodinnej oslave, keď sa stane, že majú už iba punčové, tak aj keď mám veľkú chuť na zákusok, ale tie nechám na pokoji.

    Laco
    publikované: 06.10.2009 19:03:22 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. dionea
    na druhej strane...prečo sa všetci chcete dobrovoľne zmieriť s tým, čo vám prekáža? mám vaše deti učiť v škole tomu istému? že v tomto štáte aj tak nič nedosiahnu a nech sú radšej ticho? ako má učiteľ učiť o občianskej iniciatíve, pokiaľ sú takmer všetci rodičia skeptici? a vlastne načo?

    ahoj Mirka,
    prepáč, že takto reagujem, ale ja si nie som vedomí toho, žeby som sa niekde zmienil, že sa chcem s niečím zmieriť, veď práve naopak vyzývam národ, aby sme toto už prestali tolerovať.

    Laco
    publikované: 06.10.2009 19:11:48 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. veď práve to som chcela Lacko vyzdvihnúť...
    mnoho ľudí si myslí, že bojuješ s veternými mlynmi, alebo, že Tvoj protest a dožadovanie sa spravodlivosti nič nevyrieši, a preto je zbytočné...

    ja si to nemyslím, teší ma, že sa niekto ozval...aj deti učím, aby sa nebáli dávať najavo svoj názor, nech je kritický či nesúhlasný a verím, že keby sa k problémom postavilo tak ako Ty viac Košičanov (rodičov), určite by ste niečo dokázali...možno som naivná, to vieš, my mladuchy :))

    pekný večer Ti želám ;)
    publikované: 06.10.2009 19:35:21 | autor: dionea (e-mail, web, autorizovaný)
  15. dionea
    Mirka, vôbec nie si naivná, to iba bývalý totalitný režim spôsobil to, že ľudia sa večne niečoho boja. Vtedy sa báli povedať pravdu, že ich zatvoria do basy. Teraz sa boja, že prídu o prácu. A čo sa mojej petície týka, tak sa boja ešte aj toho, že tí, ktorí budú kontrolovať podpisy, tak, že sa údajne môže stať, že dajú Rómom na nich typy a že môže dôjsť aj k tomu, že ich budú za to Rómovia obťažovať. No povedz sama je toto normálne?

    Laco a pekný večer aj Tebe 
    publikované: 06.10.2009 20:34:34 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014