Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Varovanie mamičkám pri ich neposedných lezúňoch

Moja vzdialená príbuzná mi občas napíše na FB ako sa darí ich malej šibalke. Dnes sa pochválila touto správou: Od minulého týždňa "fúkame ako vetrík" a dnes sme sa začali "škeriť", no radosť na ňu pozerať. Taktiež hmkáme, keď sa vysáva alebo hučí práčka

a "lietame po byte ako tajfún"! Ale okrem toho chce byť Nelka aj parašutistka! Dnes to skúsila z chodačky!!!

Po prečítaní tejto správy som si spomenul na jednu nepríjemnú udalosť, ktorá sa prihodila mojej mladšej dcére v čase, keď sa pokúšala robiť svoje prvé krôčky a tak som to tej príbuznej opísal. No myslím si, že mamičky, ktoré majú teraz takých malých lezúňov sa mi „poďakujú“ ak si prečítajú ako k tej nepríjemnej udalosti došlo lebo sa budú môcť vyvarovať tomu aby sa aj ich dieťaťu neprihodilo niečo podobné.

Veľmi živo si spomínam na to, keď bola naša dcéra Zuzana ešte malá a ako začínala robiť svoje prvé pokusy, dostať sa zo štvornohej polohy do normálnej polohy v stoji. Motala sa manželke v kuchyni pri šporáku. Manželka malá rozhorúčenú trúbu lebo práve v nej piekla nejaký koláč, no medzitým umývala riady alebo niečo ešte pripravovala k obedu a zrazu malá Zuzanka zvrieskla o ratu a začala veľmi nariekať. Chytila sa totiž horúcej bočnej steny na plynovom šporáku. Rúčku sme jej ihneď začali ochladzovať, ona si síce dosť dlho poplakala, ale našťastie na ruke jej neostali trvalé následky. Ja som hneď v ten deň prerobil prípojku plynu na šporáku tak, aby bol zarovno s kuchynskou linkou.

No aj také veci sa žiaľ stávajú.


A učitelia sa môžu aj pokrájať! | stály odkaz

Komentáre

  1. .
    ten streh na furt od matia dietata si neviem predstavit
    publikované: 02.06.2011 10:10:50 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  2. sygon
    Prepáč napísal si veľmi krátku vetu, ale aj tú neviem poriadne vydedukovať. No pokiaľ som Ťa správne pochopil, tak si nevieš predstaviť aby matka svoje dieťa mala neustále pod dozorom, lenže ja to nechcem nikomu nanucovať a samozrejme, že ani sa to živé striebro nedá všade ustriehnuť, iba chcem poukázať aj na taký prípad, že sa to môže prihodiť.
    publikované: 02.06.2011 10:54:01 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ,
    ano tak som to myslela, a ja nemyslela som tym ze to vnucujes :) volne mi to sa asociovalo pri citani, toho na co sa da dat pozor asi jej radovy dlhy zoznam, ktory mne este nevznikol ...
    publikované: 02.06.2011 11:36:00 | autor: sygon (e-mail, web, autorizovaný)
  4. sygon
    Už asi tuším prečo Ti nie príliš rozumiem, lebo tak ako "nedokonalé" píšeš usudzujem, že si cudzinka. Alebo sa mýlim? :-)))
    publikované: 02.06.2011 15:14:23 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014