Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aj založenie strany je špinavá politika!

Milí Slováci, Česi majú jedno pekné príslovie: Když nemáš peněz do hospody nelez! Od 12 septembra som sa osobne presvedčil, že toto isté platí aj v politike.

  Reku iba tak z recesie vyskúšam, čo to urobí a pokúsim sa založiť svoju politickú stranu. Ráno 12.9.09 som o štvrť na sedem vyrazil bicyklom z Košíc do Bratislavy. Na prednej a aj zadnej časti bicykla som mal uchytený takýto nadpis: ZAKLADÁM  NOVÚ STRANU SUNI (Slovensko určite nepotrebuje imunitu)

- Názov strany som si pripravoval na poslednú chvíľu, skoro by sa dalo povedať – takmer tesne pred odchodom, takže to bolo doslova šité horúcou ihlou. Spočiatku som uvažoval o dvoch iných názvoch, ale sa mi nepozdávali a tak som si nakoniec nechal tento, hoci by po malej úprave slovosledu určite lepšie vyznel, no už som sa s tým nechcel zdržiavať – totiž ten názov SUNI mi samému vyznieval dosť čudne, ale chcel som tam mať tú imunitu. (Viacerí občania v jednotlivých mestách sa ma totiž práve na tu imunitu vypytovali, a tak som im vysvetlil, že imunitu my bežní ľudia nemáme a poslanci tí ju majú, ale ju nehorázne zneužívajú, takže preto je potrebné ju urýchlene zrušiť a môj prvý bod, ktorý bude figurovať v programe strany, tak ten bude zameraný jednoznačne na zrušenie imunity).

 

   Už tá skutočnosť, že tri dni mi trvalo, kým som do Bratislavy konečne dorazil, tak už toto mi našepkávalo, že ten fúzatý Miki v žiadnom prípade nemohol prejsť celú túto cestu bicyklom počas svojej predvolebnej kampane. (Začal som totiž kalkulovať, lebo na tých televíznych šotoch, tak tam bol stále usmiaty, očividne nebolo na ňom vidieť ani náznak únavy. A tak mi z toho vychádzal iba takýto záver, že veľkú časť tejto cesty sa náš Mikinko viezol v nejakej dodávke spolu aj so svojim bicyklom).

 

   Najviac, čo ma dožralo, tak to boli cyklistické chodníky v Bratislave. To, že ich nemáme v poriadku v Košiciach, tak to už ani nekomentujem, ale to čo som videl v tej Blave, tak to ma fakt poriadne dožralo. Cyklistické chodníky popri cestách síce sú, ale na mnohých miestach prekážajú obrubníky, takže akosi záhadne za tie dlhé roky tam nemali čas urobiť nábehy pre cyklistov. (Pred dvomi novinármi, ktorí ma pred prezidentským palácom trochu „spovedali“ som si neodpustil poznámku, že keď Miki prešiel bicyklom Bratislavu, tak ja som potom do Bratislavy priletel vrtuľníkom. Lebo za tých osem rokov, čo bol premiérom, tak mohol dať urobiť poriadne cyklistické chodníky aspoň v tej Blave.)

 

   Rozpísal som sa o tejto záležitosti, a práve teraz mi prakticky došlo veď on po tej Blave ani nebol odkázaný jazdiť po cyklistických chodníkoch, keď jeho predvolebná kampaň bola vopred niekým poriadne financovaná a jeho cyklistická „kolóna“ bola sprevádzaná dokonca aj policajnou hliadkou.

 

   Takže vážení občania o tom to je. Bežný, obyčajný človek s čistým úmyslom nemá šancu uspieť v politike. K tomu potrebuje veľa peňazí, známosti a vplyvných zazobancov, ktorí mu síce pomôžu a podporia jeho kampaň, ale tým si ho zároveň kúpia a on potom tancuje, ako mu oni pískajú. A charakter potom musí isť bokom.

 

  Keďže ja chcem aj naďalej mať svoj štít čistý a charakter nepokrivený, tak radšej do tej špinavej politiky aspoň občas zatnem tým, že politikom napíšem od srdca, čo si o nich myslím.  Laco


Politika | stály odkaz

Komentáre

  1. Lacko
    nieje imunita ako imunita....tú telesnú potrebujeme, aby sme boli odolní voči špinavostiam......:-)))
    publikované: 18.09.2009 15:42:42 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. matahari
    Pochopiteľne, že s Tebou súhlasím, lenže my Slováci ju máme až príliš vysokú a práve mlčiaca väčšina sa správa tak, ako keby mali klapky na očiach a akoby ani nechceli vidieť holú skutočnosť. (Ešte aj kôň, keď mu nasadia klapky na oči, tak aj napriek tomu sa snaží ísť svojou cestou, lebo tam kam ho núti jeho pohonič, tak dáva najavo to, že sa to prieči jeho predstavám). A pritom všetkom sa človek pýši tým, že má rozum. Škoda len, že mnohí tým svojim rozumom nehýbu tak, aby to bolo v ich prospech (tým myslím celonárodný), ale svojou mlčanlivosťou ešte viac napomáhajú tým nenažrancom. Laco
    publikované: 18.09.2009 15:58:55 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Laco
    a možno sme už unavení....po revolúcii sme sa v kuse búrili a celé naše snaženie dopadlo tak, že z vlády jedni nenažranci odišli a ďalší prišli....možno, keby sme ponechali tých prvých, nemuseli by sme dnes byť v takej prdelke, v akej sme...a keď sa budeme búriť proti týmto, kde máš záruku, že neprídu horší......
    publikované: 18.09.2009 17:57:22 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  4. matahari
    Veď nič lepšie už táto vláda ani nemôže očakávať ako to, že ľudia už budú skutočne tak znechutení a unavení z politiky a politikov, že rezignujú a že si povedia – veď aj tak sa už nič nezmení.

    Mimochodom, zajtra všetky média budú písať veľkými titulkami: Kotleba v Košiciach. To, že tam zorganizovala svoje zhromaždenie ponovembrová generácia mládeže a dala slovo ako piatemu v poradí z rečníkov Kotlebovi, tak to bolo pre novinárov vedľajšie a keď Kotleba začal rečniť tak všetci prítomní novinári sa vrhli pred pódium s nažhavenými kamerami ako svorka vyhladovaných vlkov.
    publikované: 18.09.2009 23:11:22 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Laci, žiaľ, dnes už novinárina nie je tým, čím bývala - médiá sú riadené
    veľkými koncernami a im ani tak nejde o politiku, ako o peniaze - novinár už dávno nie je sám sebou, nerobí podľa vlastnej hlavy, alebo vlastnej chuti, ale tancuje na takú muziku, akú mu hrajú a píše to, za čo mu zaplatia.
    Niečo také, že donesieš svoj článok do novín - a ti ho zadarmo uverejnia aj s tvojim názorom, je už spomienka na minulosť. Ak ho chceš mať, môžeš, ale len ako zaplatený peár. Masírovanie mozgov sa deje vo veľkom, nezávislosť je v háji a novinárske remeslo, ktoré bolo kedysi vážené a uctievané, sa stalo odpadovou stokou.
    :(
    publikované: 18.09.2009 23:18:43 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, autorizovaný)
  6. rozpravkarka
    A práve preto ja už vyše 10 rokov nekupujem žiadne noviny. (A to už ani nehovorím o bulvári. Doslova žasnem nad tým, ako to niektorí ľudia hlcú. Mne stačí, že vidím iba titulky o tých našich celebritách a už ma to ďalej nezaujíma, ale skutočne ma prekvapuje, že to toľkí čítajú. A keby sa aspoň jednalo o skutočné celebrity, ale na Slovensku sa celebritami pomaly budú stavať aj štetky vytŕčajúce na ulici svoje „prednosti“.
    publikované: 18.09.2009 23:58:54 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Laci, vieš, je mi veľmi smutno z osudu slovenskej novináriny. Veľkí reportéri
    a žurnalisti so samostatným názorom a politickým postojomˇuž vymreli, resp. ich systematicky vykynožili a zabránili im v prístupu k médiám.
    Aj dnes sú síce novinári, čo nasadia pomaly aj vlastný život pri spracúvaní témy - ale pre peniaze. A skoro žiaden z nich už nedonesie svoju vlastnu tému. Na to sa vytvárajú teami špecialistov, ktoré hľadajú to, čo sa najviac predáva: krv, sex, život celebrít. Preto sme zavalení bulvárom a v médiach o taký normálny, obyčajný život ani nezakopneš.
    publikované: 19.09.2009 09:02:49 | autor: Rozprávkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Rozprávkarka
    A preto ja bulvár nečítam. Pokiaľ by sa takto k bulváru stavalo aspoň 50 % čitateľov a poklesla by jeho sledovanosť, tak aj novinári by museli písať niečo rozumnejšie, no ale takto im tento systém v celku vyhovuje. (Niekedy na dedinách staré tetky šírili rôzne klebety a keďže ľudia neboli obklopení médiami ako dnes, tak im všetko baštili. No a teraz bulvár nahrádza tie staré tetky).
    publikované: 19.09.2009 09:14:36 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Laci, tie babky klebetnice boli v rámci dedinského života omnoho užitočnejšie,
    lebo aj keď boli radorečné a podávali všetko v nadnesenej forme, predsa len - zvyčajne hovorili o tom, čo sa dialo na dedine. Alebo udržiavali živé jej tradície - veď v páračkách pri perí sa zachovali nielen povesti a báje, ale celé storočia pred tým. Veď kde by Dobšinský prišiel k svojim rozprávkam, keby ich nerozprávali dedinské rozprávačky?
    publikované: 19.09.2009 09:30:30 | autor: rozpravkarka (e-mail, web, autorizovaný)
  10. rozpravkarka
    Veď to bolo mienené ako parafráza, lebo mnohým už niečo také chýba. V minulosti sa ľudia často a navzájom stretávali, ale teraz mnohí sa zdržujú iba vo svojich domácnostiach a preto im už takéto „klebety“ chýbajú. (Takže náhradu im robí ten bulvár).
    publikované: 19.09.2009 09:39:14 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Laci, veď ja viem, ako si to myslel... :-)) Našťastie mám také niečo
    priamo doma, aj keď už nie v pôvodnej forme, no bývam v spoločnom dvore s troma ďalšími rodinami a neviem, čím sa to stalo, no ešte vždy je nám príjemnejšie spoločné posedávanie vonku pri káve a vínku, ako pred televízormi. Možno preto, že sa tu riešia zmysluplné veci, ktoré sa dotýkajú priamo nás - kto pôjde na huby, kto nazbiera hrušky, kedy sa spraví cesta, a tak...
    :-)
    publikované: 19.09.2009 09:43:26 | autor: Rozprávkarka (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Rozprávkarka
    Veríš, že Ti takúto siestu v takej milej spoločnosti závidím, lebo napríklad v našom bloku sme ešte pred pár rokmi takto spolunažívali, ale odkedy sa to tu na Slovensko všetko zvrtlo iba k peniazom, tak už pomaly ani sused suseda nepozná.
    publikované: 19.09.2009 11:22:51 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Laci, a ja ti tak nejak verím, že dedina je ešte zdravá, aj keď tam sa to
    už tiež viac zvrtá ku konzumnému spôsobu, ale do mestského modelu života to má ešte ďaleko.
    A je zvláštne, že najviac povyku a kriku sa deje v mestách, na vidiek sú ľudia viac zvyknutí na uzatvorené komúny a skôr sa naučia byť samostatní. Teraz som písala Čokomilke o ľudoc v Štiavniku. Dosť často tam chodím. Tam ti aj teraz idú na nákup (podaktorí) raz za dva týždne a vystačia si s tým, čo dochovajú a dopestujú. Je tam jeden pastier, ako pásol za mladi, tak pasie aj teraz - a veru radšej ide ku svojim kravkám, ako k televízoru, hoci ho má doma.
    publikované: 19.09.2009 11:28:44 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Rozprávka
    Veru tak ako píšeš, tak je to ešte na mnohých dedinách, ale bohužiaľ nemôžem takto hovoriť o mojej rodnej obci. Mladí ľudia poodchádzali do sveta za prácou a starí ľudia tí už podvečer radšej ani nevytiahnu päty z domu kvôli chamradi jednej etnickej skupiny. (Totiž mnoho domov, ktoré zostali opustené si za lacný peniaz odkúpili a už je ich v obci pomaly viac ako majoritných občanov, a mnohí z nich sa správajú tak, že ľudia z nich majú strach).
    publikované: 19.09.2009 11:39:00 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Laci, s fenoménom odchodu za prácou do zahraničia tu bojujú mnohé obce,
    a poznám mnohé ženy, mladé matky, ktoré takto odchádzajú od svojich malých detí na sezónnne práce do kadejakých čokoladovní, na zber jahôd a čojaviem čoho, lebo tu nemajú ako zarobiť. Sú preč tri štyri mesiace - a potom sa vrátia. Ak zaroia 80 000 Sk, sú šťastné.
    Čo pre mňa zostáva záhadou, že ani ten pracovný exodus ich nejakú nemení, keď sa vrátia, žijú tak, ako ich mamy a staré mamy - na poli pri zemiakoch, na dvore pri hydine, pri zelenine v záhrade, v nedeľu do kostola, večer na tancovačku - a tak.
    V dedinách je až dodnes veľmi silná kresťanská morálka - kto sa jej nepodrobí, odchádza. Je to síce dobrovoľný odchod, ale pod tlakom. V dedine cítiš omnoho viac mienku druhých voči sebe. Keď je niekto ,,vyobcovaný" z dedinskej spoločnosti, tak sa mu proti tomu ťažko bojuje.
    publikované: 19.09.2009 11:47:33 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Rozprávka
    S týmto názorom sa dá na prosto súhlasiť, ale s našou obcou to je trochu inak, totiž mladí ľudia odišli natrvalo a založili si rodiny v mestách na Slovensku, ale aj v zahraničí. Laco
    publikované: 19.09.2009 14:11:23 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014