Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tomanová: DSS-ky si kupujú poistencov

" Teším sa na to akú odpoveď dostanem od pani ministerky", lebo v sobotu som jej odoslal otvorený list...

  Tomanová nereagovala na otázky, do akej práce majú ľudia ísť, keď hospodárska kríza spôsobuje celoplošné hromadné prepúšťanie. "Nové pracovné miesta môžu vzniknúť až keď ekonomika zaznamená rast o tri až štyri percentá," poznamenal Mikloš.

  No a ja čakám na jej výhovorky. v liste totiž uvádzam, že už polroka si zháňam prácu a neúspešne, ale že keď je tak sociálne založená, tak nech ma zoberie robiť jej osobného šoféra - a s radosťou by som túto prácu robil aj za polovičnú mzdu. (Pochopiteľne, že je to nesplniteľná záležitosť, lebo jednak nie som ani členom ich strany a tobôž jej sympatizantom, ale ako návrh som jej to - ponúkol).

 

  Čitateľom predkladám úryvok z listu: Vážená pani ministerka, pani Viera Tomanová,

Prosím Vás, aby ste mi poradili, ako a z čoho mám žiť od 1.7.2009?! Od začiatku tohto roku až doteraz som poberal zákonnú podporu, ktorá mi náležala po predčasnom odchode do dôchodku. Háčik je „iba“ v tom, že dôchodok nepoberám. Nemalú vinu za to máte aj Vy osobne a to preto, že ste schválili nový zákon.

   Koncom roka 2007 som využil v USS KE ponuku na odchod do predčasného dôchodku (nik ma neinformoval, že do konca roka 2008 to musím oznámiť na sociálnej poisťovni). Viem, teraz je každý generál, keď tvrdí, že neznalosť zákona neospravedlňuje, lenže toto tvrdenie je veľmi smutné – a to zvlášť v mojom prípade, keď do predčasného dôchodku som odchádzal oficiálne so všetkými dokladmi (papiermi a potvrdeniami), tak ako si to vyžaduje zákon.

 

    Pani ministerka, vôbec by som sa na Vás neobracal s touto požiadavkou, keby nebol problém nájsť si prácu. Vy sama najlepšie viete, že nezamestnanosť stúpa a že 57 ročnému človeku je to ešte o to ťažšie nájsť si prácu, keď teraz všade majú možnosť vybrať si mladších ľudí.

 

   Ja som totiž vo viere, že na úrade sociálnych veci sa zaregistrujem až vtedy, keď budem mať už všetky doklady od zamestnávateľa, tak som sa začiatkom roka 2009 – konkrétne v prvej polovici januára – vybral navštíviť úrad PSVaR.  Ohlásil som stav a situáciu v akej sa nachádzam, - že už som na predčasnom dôchodku. Pani úradníčka ma vypoklonkovala s tým dodatkom, že ak sa toho dožijeme, tak s touto vecou za ňou môžem prísť až o 3 roky, keď dovŕšim 60 – ( šesťdesiatku).

 

  Takže česť práci vážení sociálni a národne cítiaci Smeráci, už vopred Vám ďakujem za Vaše kladné vybavenie mojej žiadosti.

P.S. Síce viem, že to bude na svätého Dindyho, no ale keď už živíte tie ministerstva aj z mojich daní, ktoré som štátu 38 rokov poctivo odvádzal, tak teraz sa už neviem dočkať vašej odpovede a dúfam, že moja žiadosť neuviazne nejakému úradníčkovi v šuplíku. Serenča Ladislav.


Neviem to pochopiť | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014