Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Je to beh na dlhé trate?

Konečne sa začalo uvažovať o tom, že Šíravu môže oživiť nový prítok. A vôbec si nemyslím, že toto je beh na dlhé trate. Toto si len vyžaduje ľudí schopných konať a to čím skôr, lebo už včera bolo neskoro...

  Zároveň dodávam, že ani by to nebolo príliš nákladné, lebo o pár rokov by sa vynaložené prostriedky stonásobne vrátili.

 

  Druhým problémom je využitie geotermálnych vrtov s teplou vodou, aby si turisti mohli užívať Šíravu aj keď vonku prší a je zima. (Lebo za nepriaznivého počasia, turisti spravidla odchádzajú zo Šíravy domov. (Lenže nie tak, ako sa to stalo v Ďurkove pri Košiciach, že termálny vrt tam síce je, ale už dlhé roky sa nevyužíva. A ani s prítokom z potoka Okna by nemal byť veľký problém, lebo od Sobraniec smerom k Šírave sú urobené zavlažovacie kanály, a tak ich prepojením by voda svojim prítokom z Okny perfektne prefiltrovala východnú časť pri Jovse. Takisto popri kanály z obce Úbrež by stačilo zrenovovať cestu (tuším s označením II. triedy) a hneď by bol aj lepší a podstatne kratší prístup aj tým turistom, ktorí by mali záujem rekreovať sa na Zemplínskej Šírave. Trebárs aj z východu našich hraníc (z Ukrajiny).

  Po tretie - znovu sprístupniť turisticky chodník na Vihorlat, myslím pre všetkých ukáznených a disciplinovaných turistov.

 Ladislav Serenča


Čo nás zahatalo? | stály odkaz

Komentáre

  1. No neviem,
    či by tú haldu vody ten geotermálny prameň prehrial tak, aby to bolo citeľné

    za pokus by to sprístupnenie chodníka stálo
    publikované: 03.06.2009 15:24:54 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Nie každý dokáže pochopiť - hneď...
    Vážená pani vasilisa26, nechcem sa Vás dotknúť tak, aby ste ma zle pochopili, ale myslím, že už žiak ZDŠ po prečítaní článku by pochopil, že to Vaše: No neviem, či by tú haldu vody ten geotermálny prameň prehrial tak, aby to bolo citeľné – tak to nebolo myslené vyhrievať celú Šíravu, ale vytvoriť viacero bazénov v jej okolí, ktoré by boli napĺňane zo spomenutých vrtov.
    publikované: 03.06.2009 20:10:50 | autor: Ladislav Serenča (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014