Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

V Sobranciach rozdávali odmeny napriek kríze

Ja na bráchu – brácha na mne... Primátorovi Džurinovi (HZDS) odklepli 4 100 eur

  A čo Sobrance sú od macochy?  Predsa, keď šéf  HZDS je najväčším vzorom svojim ovečkám, tak ani tie ovečky, ktoré sú najbližšie k válovu nemôžu byť výnimkou. No a ako to na Slovensku chodí, tak to predsa všetci vieme: spôsob rozdeľovania odmien je národná klasika: členovia či už závodného výboru, alebo v tomto prípade poslanci - navrhnú odmenu svojmu šéfovi, lebo veľmi dobré vedia, že on sa im za to bude automatický revanšovať.

 

   Poslanci sa bránia a argumentujú tým, že tento rok bol náročný a že mali veľa práce. "Bolo veľa mimoriadnych zasadnutí“. Takýto scenár prebieha na všetkých úrovniach ako keby nikde inde ľudia nerobili. Takmer vo všetkých firmách zamestnancom krátia mzdy, nedostávajú 13 plat ani žiadne odmeny a pritom poctivo pracovali tak, ako po minulé roky, no poslancom spolu s primátorom sa budú „ich krvavé mozole“ hojiť veľmi dlho, až do konca ďalšieho roku  a potom sa to bude znovu opakovať: staré klasické navrhovanie odmien.

 

  Je zarážajúce, že akosi veľmi rýchlo poslanci dokážu zabudnúť na sľub, ktorý dali svojim voličom: že budú slúžiť občanovi pre jeho blaho! No  oni si to zamenili za výnimku a tak slúžia za stále vyššie odmeny a pre blaho svoje a svojich rodinných príslušníkov.  

 

  Čo na tom, že obyvatelia mesta už majú plne zuby toho, že sa majú stále horšie a horšie, keď v praxi je to tak, že čím je horšie bedači, tým je lepšie ľuďom, ktorým zo zákona vyplýva, že sa majú starať o to, aby tým občanom bolo lepšie!!!

 

   Vznikajú hladové doliny, stúpa počet nezamestnaných, ale vy vážení poslanci: správne držte sa kým ste pri válove, lebo váš vzor Lenón dýcha z posledného, takže hlavy hore, treba sa zabezpečiť, predsa musíte myslieť aj na zadné vráta, na svoje rodiny, ktoré teraz žijú v blahobyte a teraz v dnešných časoch už na takých postoch nemáte istotu, ako za bývalého režimu, že tam budete večne.

 

Ladislav  Serenča

 

 


Zlatá éra – za Mečiara! – 5 | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014