Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rómovia pochovali svojho rómskeho Jacksona

Premávku musela usmerňovať polícia.

  Česť jeho pamiatke a úprimnú sústrasť jeho najbližším.

 

  Je ho skutočne škoda, že si ho pán Boh povolal príliš skoro, lebo v takomto prípade hovoríme o človeku (v tomto veku), v dnešných časoch celkom bežne a prirodzene, že (je), bol ešte veľmi mladý.

 

  Napriek tomu si myslím, že Rómovia tento pohreb nemuseli robiť až s takou veľkou pompou.

V dnešných časoch, v dobe veľkej krízy, keď mnoho Rómov žije vo veľkej biede v usadlostiach, v ktorých sú mnohí takí, že žijú bez vody, elektriny a sociálnych zariadení, tak by skutočne bolo rozumnejšie dať za masívnu truhlu omnoho menšiu sumu, lebo truhlu za 1 300 eur a k tomu ďalšie výdaje spojené s obradom, tak to tuším ani Egyptský faraón nemal taký drahý pohreb.  

 

   Nepochybujem o tom, že aj tí Rómovia, ktorí žijú v spomenutej biede, že by si určite oveľa viac pripomínali svojho rómskeho Jacksona, svojimi  spomienkami na neho a na jeho slávnu éru a oveľa viac by uctievali aj jeho pamiatku, keby sa ušetrené peniaze za tento pompézny pohreb venovali na výstavbu vodovodu, alebo prívodu elektrického vedenia spomenutých osád.

 

 

Takisto chcem poukázať na túto skutočnosť: viem, že takáto udalosť nie je bežná, že sa pokladá za výnimočnú, lebo sa to nestáva často, ale na porovnanie chcem uviesť toto: na ceste k cintorínu parkovali autá s evidenčnými číslami z rôznych okresov západného a stredného Slovenska, ale aj z Českej republiky a Veľkej Británie - premávku musela usmerňovať polícia. – Teda chcem sa spýtať, či aj v tomto prípade dávala polícia vodičom pokuty za blokovanie vozovky tak, ako to bolo v prípade, keď demonštrovali svojim protestom kamionisti?

 

Takže takto verejne sa obraciam na Ministerstvo vnútra SR: Zákon platí pre každého rovnako! A preto by bolo potrebné používať rovnaký meter!

 

Ladislav Serenča

 

 


Je to smutný príbeh... | stály odkaz

Komentáre

  1. Hele pohreb je pohreb.
    Za mojich časů se chodilo s nebožtíkem pěšky. Tam smutně, zahučely hory, zahučely lesy a tak, a po pohřbu se zdrhalo i přes zeď. Podle toho, kolik bylo lidí a neucpala se brána. Protože platí, v mém rodišti, že kdo vodejde poslední, tak se tam do roka vrátí. A šlo se zvesela, řízně hrála kapela, do hospody a tam se jedlo a pilo, prože ten co umřel je už šťastnej, bez problémů!
    Teď si představ, že by všichni zdrhli a chtěli vodject na svejch čtyřkolkách. To by byl policejní masakr!
    publikované: 15.02.2010 09:52:59 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Miťo
    Tak by odišli. No po mesiaci by po nich Fico vyslal vládny špeciál s telegramom: prosím vás vráťte sa, lebo budem mať malo hlasov vo voľbách, práve vaše mi budú chýbať.

    Laco
    publikované: 15.02.2010 19:12:09 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Nie sme vsetci chudobny
    My romovia nie sme vsetci chudobny a my za tych čo su neprisposobily my za nich nemožeme.On si taky pohreb zaslužil a dokonca na to mal svoje peniažky ktore si zarobil.A vy gadžovia našu romsku mentalitu nikdy nebudete chapat,vy nas hadžete všetkych do jedneho vreca.On bol naš kral a aj bude.
    publikované: 15.02.2010 19:14:40 | autor: Anna (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Anna
    Neverím, že nesledujete moje aktivity: ale pokiaľ nie tak si to môžete overiť, že nikdy som nehádzal všetkých do jedného vreca a stále som zdôrazňoval, že tí neprispôsobiví by si mali brať príklad od tých, ktorí sa dokázali zaradiť do spoločnosti a dosahujú krásne výsledky tak doma ako aj v zahraničí.

    Laco
    publikované: 15.02.2010 21:08:53 | autor: Treč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014