Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Radikálny škrt cez rozpočet!

Odmeňovanie starostov, primátorov a poslancov
    Snáď ani neexistuje obec, alebo mesto kde by jeho obyvatelia nenadávali na to ako si starostovia, alebo  primátori bačujú s finančnými prostriedkami a to najmä s tými, ktoré idú na ich mzdy, alebo odmeny.

 

 

  Milí Slováci, tak ma napadlo, že čo by sa stalo keby sme my bežní občania každej obce a každého mesta spravili takýto radikálny rez a prinútili by sme úrady, že platy a odmeny budú starostovia, primátori a poslanci dostávať iba také, aké im odsúhlasí verejnosť. (Možno mnohí poviete, že také niečo sa nedá uskutočniť, no keď sa nad tým trochu zamyslíte, tak ja som presvedčený o tom, že napr. aj cestou referenda by sa to dalo dosiahnuť.)

 

 

   Už teraz vidím, že keby na tomto princípe boli odmeňovaní za svoju prácu hore menovaní funkcionári, tak kandidátky do VÚC, alebo trebárs aj parlamentných volieb by sa tak stenčili, že na každé voľby by postačilo iba pár hárkov. Totiž do týchto funkcii by sa konečne hrnuli iba takí ľudia, ktorým by skutočne išlo o to, aby robili pre prospech tohto národa a nie pre ich vlastný prospech. (A v konečnom dôsledku by sa zachránili aj niektoré stromy tým, že by sa na každé voľby spotrebovalo menej papiera.)

 

Ladislav Serenča


Čo s ústavou? | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014