Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Neskoro...

„Krátky“ – celoživotný film premietne sa ti v pamäti pri najsmutnejšom obrade života, keď si so svojimi najbližšími pri telesných pozostatkoch milovanej osoby. V priebehu pár desiatok sekúnd stíhaš rozobrať celý svoj doterajší život, porovnávaš, čo všetko sa dalo riešiť celkom ináč. Zvláštne, až tu mäkne srdce možno aj tomu najtvrdšiemu ,,grázlovi“... Aj preto by mal tento pocit zotrvať. Najmä vo chvíľach, keď diabol pokúša a núti konať zlo – – opak toho, čo chceme robiť.
,,Veď tam máme pacienta!“ Čo sa dialo v nemocnici? Asi o piatej mi už na operačnom stole umŕtvili ranu, aby ju mohli riadne ošetriť. Bolo potrebné nejakú chvíľu čakať, kým látka z injekčnej striekačky začne účinkovať. Lekár i ostatní preto zašli za plachtu v rohu sály a o všeličom sa zhovárali. Ako keby zabudli, že im na stole leží pacient, ktorý ešte čo-to vníma, hovorili aj o tom, čo nebolo veľmi pre uši 14-ročného chlapca. Až zrazu sa jedna zo sestier zbadala: – Pán doktor, veď my tam máme pacienta! Hneď na to všetci prišli a chirurg mi začal zošívať roztrhnutú nohu. Účinok narkózy sa už asi tratil, lebo ja som začal pociťovať každé pichnutie – a zastenal som. Lekár znervóznel, začal mi vyčítať a nadávať, že som somár, prečo som liezol na strom, nebyť toho, on je už dávno doma... (Vtedy som nemohol povedať slovíčko na svoju obhajobu aj preto, že som bol prvý raz v takomto prostredí. Dnes by som už vedel primerane reagovať.) Jeho „odbornosť“ mala dohru. Keď som prišiel na preväz, sestrička s hrôzou zistila, že rana hnisá. Okamžite prestrihla tri stehy, dlhočizné nožnice mi vrazila do rany a rukami stláčala z oboch strán stehno, aby z neho vyšiel všetok hnis. Našťastie sa rana po tomto zásahu zahojila bez problémov.

Neskoro... | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014