Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nechýba mi ani SMK a nepotrebujem ani MOST-Híd

Redaktor pán Peter Schutz sa vážne zamýšľa k akej konsolidácii nakoniec „chudák“ Béla Bugár aj so svojim priateľom pánom Martinom Bútorom dospejú pri zakladaní ich novej strany. A aké gesto vyvodí Csákyho SMK...

Osobne si myslím, že Béla Bugár to ma lišiacky premyslené a spočítane, lebo Pál Csáky  nie je ľuďom dvakrát sympaticky a zopár prešľapov už urobil, takže mnohí voliči z SMK sa môžu presunúť do Bugárovej novej strany.

 

   No musím skonštatovať, že mne osobne tu na Slovensku nechýba ani jedna Maďarská strana.  Všetko sa javí tak, že história sa opakuje. Maďari nemali Slovákov nikdy v láske, najviac im to dali pocítiť za Rakúsko - Uhorskej monarchie. (Veľmi dobré si pamätám ako mi moja babka rozprávala, čo si voči nim (Slovákom) dovoľovali. Boli pre nich iba akousi prekážkou, vôbec ich neuznávali, akoby ani Slováci neboli ľuďmi. Nútili ich učiť sa Maďarský jazyk a koho počuli hovoriť Slovensky, tak to dali patrične pocítiť, že im to neimponuje. Teraz znovu vystrkujú rožky a to hlavne so svojimi novo vznikajúcimi gardami – medzi nimi a Hitlerovou politikov nevidím žiadny rozdiel a je len otázka času, že to raz prepukne do vyššieho štádia a potom to budeme aj mi Slováci ľutovať, že sme sa voči takýmto praktikám nepostavili vzpriamene. (Ako to potom môže dopadnúť, tak myslím, že toto už nepotrebuje ďalší komentár. Totiž vo väčšine prípadov už bolo príliš neskoro nariekať nad rozliatym mliekom). Serenča Ladislav


Politika | stály odkaz

Komentáre

  1. Hmm
    Je zaujimave ,ze sa o narodnostnu politiku zaujimaju iba strany s nacionalistickymi zaujmami.

    Ocividne sa bude darit smk a mostu.
    Pokial Slovensko nezmeni postoj k narodnostnym mensinam.
    Nezabudaj ,ze obcanov hlasiacich sa k narodnostnej mensine madarskej
    je znacny pocet a je len hanbou ze ziadna opozicna /mimo smk ,most/ ani vladna strana ich nedokazala oslovit.

    Radikalisticke vasne si nechaj pre historiu.
    Zi v sucastnosti a nie v minulosti.

    Dnes musime ludom ukazat ,ze nie si madar na Slovensku ale madarsky hovoriaci SLOVAK.

    A TAM JE KDESI UKRYTA POINTA PRIBEHU....
    publikované: 29.06.2009 16:33:54 | autor: IgorM (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. IgorM
    Radikalisticke vasne si nechaj pre historiu.
    Zi v sucastnosti a nie v minulosti. Bohužiaľ ta história sa môže veľmi rýchlo zopakovať, keď my Slováci sme takí holubičí národ a necháme si skákať po hlave - najprv mečiarovcami, potom slotovcami a teraz Maďarmi.
    publikované: 29.06.2009 16:57:45 | autor: Ladislav (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014