Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na Luníku IX. - polmetrové potkany!!! Takýto titulok prináša jeden z denníkov v Košiciach.

Už samotný názov článku mi pripadá, ako keby jeho autor ani nežil tu na tejto zemi a že najskôr iba predvčerom pristál s nejakou mimozemskou civilizáciou nebodaj z Marsu, či nejakej inej galaxie.

  Búranie a likvidáciu sutín "spríjemňujú" polmetrové potkany. Škoda, že ste prišli vo dne a nie po zotmení. Vtedy nám tu popod nohy a kolesá áut behajú asi polmetrové potkany. V tom zbúranisku ich je hrozne veľa." Tieto slová avizovali médiám robotníci, ktorí sa podieľali na likvidačných prácach bloku.

 

  Veď toto sa dalo čakať, že také hebedá sa tam rozutekajú, veď takú živnú pôdu ako na Luníku IX, tak takú nemajú ani v Botanickej záhrade. No najsmutnejšia je tá skutočnosť, že poslanci mestského Magistrátu sa stále k tomuto problému stavajú veľmi benevolentne a každoročne dovoľujú neprispôsobivým Rómom vytvárať divoké skládky s odpadkami a ešte to nechávajú za nehorázne sumy vypratávať Kositom.

 

  V súvislosti s neprispôsobivými Rómami sa musím dotknúť aj arogancie, s akou sa takmer dennodenne správajú voči majoritným občanom.

 

  Ale konečne už aj ministerstvo a vláda pochopili, že toto nejde trpieť do nekonečna. Udalosť ku ktorej došlo v Rómskej osade pri Lipanoch donútila vládu, aby rázne zakročila. No  trvalo im to poriadne dlho kým sa im uráčilo nahnať ťažkoodencov aj do Rómskej osady a nie iba na majoritných občanov, ktorí pri svojich demonštráciách iba dávali politikom jasne a zreteľne najavo, že to už nie je únosné, čo si tí neprispôsobiví Rómovia dovoľujú. Ale viem kde je pes zakopaný. Predsa nebude ministerstvo čakať, aby sa samotní policajti obrátili proti nemu svojim štrajkom: Že sa oni nenechajú tĺcť týmito nespratníkmi a, že sa na to musia iba nečinne prizerať! Keď ide do tuhého, tak predsa len naši policajti dokážu ukázať, že  si od  neprispôsobivých Rómov nenechajú skákať po hlave. Škoda len, že museli čakať až keď Rómovia začali mlátiť niektorých z nich, lebo to čo títo nespratníci vyvádzali majoritným občanom, tak toto akoby prehliadali, že sa nič  hrozného nedeje.

 

  Takisto sociálne dávky úzko súvisia s týmto prípadom. Lebo tieto dávky Rómovia väčšinou zamenia za alkohol a potom podgurážení vyčíňajú samé nekalosti.

  Snáď táto udalosť konečne prinúti vládu, aby konečne rozhodla neprispôsobivým Rómom nevyplácať sociálne dávky, lebo aj tak všetko dajú na alkohol a cigarety, alebo poniektorí ešte aj na toluén, a tak sú ich decká nútené okrádať majoritu, lebo behajú hole, bosé a samozrejme hladné.

 

  Viem je to trochu drastické, ale zatiaľ účinné riešenie: Dávať im potravinové lístky a žiadne peniaze, lebo poniektorí dokážu aj tie lístky predať pod cenu, len aby ukojili svoje chúťky a spoliehajú na to, že veď štát sa o ich deti už voľajako postará.

  V nemalej miere sa tohto problému dotýka extrémistický prístup majoritných občanov k takýmto Rómom.

  V tejto súvislosti mi nedá, aby som nespomenul, ako sa v Michalovciach mladí športovci, ktorí sa venujú boxu, ako sa dožadujú športovej haly pre boxerov.

 

  Keby som ja mal milióny tak už dávno by som v Michalovciach, ale aj iných mestách na Východe Slovenska postavil športové haly pre boxerov. Veď mnoho mladých ľudí sa nudí drogovaním a tí, ktorí aj majú záujem o tento šport, tak skutočne nemajú zas toľko prostriedkov, aby za týmto športom zdolávali cestovaním veľké vzdialenosti.

 

  Na Slovensku je veľa mladých chalanov, ktorí sa dajú zlanáriť na protestné  zhromaždenia extrémistov a pri tom im tam hrozí výprask. No aj tak sa neboja ísť do toho. Alebo chodia na futbalové, či hokejové štadióny, ale často nie tak za tým futbalom, alebo hokejom, ale iba preto, aby sa tam vybúrili. A pri tom všetkom mnohokrát dostanú na frak od usporiadateľov, alebo ťažkoodencov.

 

  Keby bohatí podnikatelia iba trochu logicky rozmýšľali, tak už by dávno dali postaviť boxerské kluby vo viacerých mestách. 

  Takto by mladí chalani mali možnosť navštevovať boxerské kluby a tam si chladiť svoju horúcu krv. A nie je vylúčené, že za pár rokov by sme sa my Slováci mohli vo svete pýšiť aj nejakým majstrom sveta v tomto športe.

 

Ladislav Serenča


Ale toto, to sa stalo... | stály odkaz

Komentáre

  1. Laco, s tím je lehká pomoc!!!
    Na potkany platí pasti, protože na všelikeré drijáky jsou uspůsobení si uvyknout. Jenže, když se chytí, tak se nemůže rozmnožovat a vodevzdávat genetický informace.
    S romskýma občanama je to tak, že je potřeba si je rozebrat k sobě domů. Aby se sžili s majoritou. Protože mezi sebou si nadávaj do špinavejch Cikánů, a to není pěkný. To je jako kdybych řek, že Moravan je bělejší jako já. A to není pravda! Pravda je ta, že jsem poznal tolik fajn Cikánů,že mi to snad nikdo neuvěří. Nevím jak to dělám, voni se mně zeptaj a já jim vodpovím. Dáme cígo a je jasno. Minule, ve fabrice, se na mne obrátila jedna Cikánka, hezká, vo předpolední přestávce, že jak je to s tím ublížení na těle. A co se stalo, prosím vás pěkně? Otázal jsem se v zápětí. A vona, že manžel vzal židlí vojáka z povolání po hlavě. Řekla sice gumáka, ale kvůlivá srozumitelnosti to parafrázuji. A já, že byl označen jako službu konající příslušník Armády SR? A vona, že asi né. A já jí, tak potom jde vo vobyčejnou hospodskou roztržku, kdy dostal gumák dostal přes držku. To je normální občanskoprávní problém.
    Von dostal dva roky s podmínkou na tři, vona spokojená a nenechala na mě dopustit:-))))
    publikované: 19.11.2009 13:58:29 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Mito
    Viem ako si to myslel a aj ja som vo svojom živote spoznal mnoho Cigánov od ktorých by si mali brať príklad aj mnohí z majority.
    Laco
    publikované: 19.11.2009 20:58:33 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Jinak Laco, s tou peticí Ti rád pomůžu,
    pořádek musí bejt, ale tu stránku ani netuším. Skus to dát sem, možná Tě podržej i vostatní i s rodným číslem:-))
    Tady je demokráció a i rodný číslo Ti dám! No a co? Však to netajím, že mi bude skoro sedumapadesát, né? Však proč. Ať si léta ubírají blogerky:-)))))
    publikované: 19.11.2009 21:39:25 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Mito
    Rodné čísla sa už na petície nepíšu, lebo na to je zákon. Mohlo by sa to zneužívať.
    A vidíš aj tak sa hlupáci báli podpisovať.
    Laco
    publikované: 19.11.2009 21:58:11 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Podpisuji i tak, bez rodného čísla.
    Tak už víš, že su 530218 za tím kulatý číslo!Ale můžu dát, však ať za mně někdo platí zdravotní pojištění. Když se mu chce tak proč né, né?
    Jenže vony jsou i zásílací vobchody a blogerky a blogeři nasírací. To je pravda.
    Pravda je i to, že mojí identitu si nemusím moc hlídat, protože jedna pani to rozkecala uplně všude. A druhá pani, tak ta pověřila spolupracovnici a ta udělala to, co jsem po nikom nechtěl. A třetí paní, ví jak to všechno bylo, ale vod koho to ví, bůh suď.
    Poučení v závěru?
    Nikdy nevěř hodný pani blogerce.
    No, tak jsem se deflustroval a teď můžem začít dělat pořádek vokolo sebe.
    publikované: 19.11.2009 22:24:21 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  6. Zľahčujem to rypákom...
    Miťo, stále si hovorím načo sa budem skrývať v anonymite, keď na Slovensku sa aj tak nič neutají?!
    Lebo skutočne stačí, aby jedna baba povedala, že ona počula a o pár dní sa to roznesie tak, že je to akože hotová vec a že sa to skutočne stalo. A preto ja sa radšej za všetkým, čo napíšem, tak to aj podpíšem, aby to jednak nemohol niekto obrátiť ako to jemu pasuje. Zároveň nenechám sa predsa trápiť a namáhať mozgy tým ľuďom, ktorí by aj tak hľadali, rýpali a zisťovali kto sa za článkom skrýva? (Veď mnohým to dá poriadne zabrať a ja práve bojujem za to, aby ľudia nemuseli tvrdo drieť.) :)

    Laco
    publikované: 20.11.2009 03:32:35 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014