Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

MHD v Košiciach bude „praskať vo švíkoch“!

Keď som zaregistroval takýto titulok v košickom Korzári: Vodiči áut budú mať MHD zdarma – pochopiteľne moje srdiečko poskočilo dojatím a nemohol som si nedopriať to, aby som si neprečítal celý článok.

   Moja radosť však ochabla, keď som zistil, že táto akcia potrvá iba jeden deň, konkrétne 22.9.2009.  (Zdarma bude košická MHD 22. septembra, ktorý je Dňom bez áut, aj pre vodičov motorových vozidiel. Postačí, ak sa prípadnému revízorovi preukážu platným osvedčením o evidencii motorového vozidla.)

 

   Pochopiteľne ak vidím negatíva, tak sa snažím na ne upozorniť, preto aj v tomto prípade som si neodpustil komentár k tomuto článku.

 

  Milí blogeri posúďte sami, či som sa mýlil, keď som takto reagoval na príspevok jedného diskutéra, ktorý sa rozčuľoval, že policajti by sa mali viac zamerať na vreckárov v MHD!

 

     Ja som odoslal komentár tohto znenia:

  Podnet vreckárom dávajú sami cestujúci. zažil som x – prípadov ako som sám upozornil cestujúcich, aby si napr. mobil, alebo peňaženku dali niekam inam, dámy mali rozopnuté kabelky, alebo niektorí mali na chrbte ruksak a na ňom iba ledabolo zastrčené veci v bočných kapsičkách, čo vreckárom iba umožňovalo situáciu – rýchlo a bleskovo konať. (Dokonca som im to mohol predviesť prakticky, no tým by som riskoval to, že niektorý snaživý cestujúci, keby si to všimol, tak by ma mohol označiť za vreckára.)

 

   Lenže v MHD je vážnejší problém: tak, ako to už aj uviedol jeden z diskutérov: že Cigáni cestujú na čierno, ale revízori ako keby mali príkaz rešpektovať farbu pokožky.

   Ja som to doplnil takto: Cigáni si „špacírujú“ mestskou dopravou ako sa im uráči – samozrejme mnohí zadarmiko, alebo, aby sa nepovedalo, tak kde nájdu pohodený cestovný lístok – tak ten si zoberú a pred vodičom ho označia („cviknú“) – pochopiteľne, že aj mnohí vodiči si o tom myslia svoje, ale keby od Cigánov požadovali, aby im najprv ukázali ten cestovný lístok, (pochopiteľne), tak to už by  bola diskriminácia. (Darmo medvede a bohužiaľ aj Cigáni na Slovensku sú chránení zákonom).

 

   Taký tunel, aký tá čvarga vytvára v MHD – tak to je veľmi ťažké dobiehať po ekonomickej stránke, potom sa niet čomu diviť, že aj kvôli tomuto systému sa neustále zvyšuje cena cestovného – preto to zas a znova neprináša žiadny efekt, lebo predstavenstvo MHD si vždy na konci kalendárneho roku (za svoju „veľmi ťažkú prácu“) rozdelí poriadne mastné odmeny. (Takže o tom to je. Lebo keby DMK riadili charakterní ľudia, tak by to muselo jednoznačne fungovať, tak ako to fungovať má!)


Už som sa presvedčil – Terč... | stály odkaz

Komentáre

  1. Lacko
    po mojich skúsenostiach, dlhoročných, ma už do MHD nedostane nikto...ani zadarmo.... a keby som náhodou prišla o vodičák, dám sa na bicyklovanie...:-)))
    publikované: 10.09.2009 13:33:46 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. matahari
    Ja po mojich skúsenostiach môžem k Tvojmu komentáru dodať snáď ešte toto:

    Od roku 1971 (v ktorom som si našetril na môj prvý bicykel - Favorit) som zároveň začal jazdiť do VSŽ na spomenutom bicykli.

    Takže praktický takmer celý život som nebol závislý na MHD (pochopiteľne v zimných mesiacoch som to na bicykli nechcel preháňať, to by už hraničilo so zdravým), takže vtedy som inú možnosť ako MHD nemal.

    Teraz od 1.1.2009, keď som už nezamestnaný, tak dupľom mi môže byť MHD ukradnutá, vôbec mi nechýba a z bicyklom sa dostanem kam chcem a ešte aj oveľa skôr, lebo nikde nemusím čakať.

    K samotným vreckárom snáď iba toľko, že vždy som si vedel pred nimi svoje veci ustrážiť. No jednu vec ktorú som už nemohol a nedokázal ustrážiť, tak to bola tá, že mi zhruba pred 6 rokmi v priebehu jedného roka ukradli dva bicykle. A to iba vďaka systému, že nákupné strediska dokázali ustriehnuť kamerovým systémom svoj majetok, ale majetok zákazníkov, tak ten ich už nezaujímal a mohol byť pre nich ukradnutý. Takže najprv mi ukradli môj bicykel zo stojanu pred SBD a to precviknutím klasického zámku na bicykle. Zhruba 4 mesiace potom mi pred Hyperteskom ukradli tým istým spôsobom dcérin horský bicykel. Po mojej prvej skúsenosti som pred Teskom poprosil esbeeskára, či môžem dať bicykel do chodby vo vchode, aby ho mal na očiach, on mi to nedovolil, lebo údajne by ho riaditeľ za to potrestal. (Je to pochopiteľné, lebo keby tak urobili viacerí cyklisti, tak by bol zaprataný celý vchod. No najväčší šok som zažil, keď som vyšiel s nákupom a videl som, že bicykel je fuč, tak som sa tohto strážnika opýtal, že načo majú kameru na budove? A on mi odvetil to, čo som už spomenul. Laco
    publikované: 10.09.2009 16:01:09 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014