Terč

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Luník IX. - a neochota občanov postaviť sa rázne k riešeniu nelegálnych skládok komunálneho odpadu vytvorených Rómskymi spoluobčanmi.

Niektorým skutočne ani lievikom nenaleješ... (Pochopiteľne rozum do hlavy.)

  Včera popoludní, krátko po 15 hodine sa pri mne a mojom bicykli zastavila starenka vo veku 75 – 80 rokov. Prečítala si moju výzvu k petícii a potom spustila: Viete ja s Vami súhlasím, ale petíciu Vám nepodpíšem. Tak som sa tetky spýtal na dôvod?

 

  Takto mi to vysvetlila: Pozrite Rómovia sa množia takým tempom, že o chvíľu ich bude viac ako nás a potom budú vládnuť oni nám! A k tejto vete potom pridala ešte toto vysvetlenie: Preto Vám petíciu nepodpíšem, lebo oni potom tých, ktorí to podpísali budú vešať! A keď už bola na odchode, tak som jej zo zármutkom odpovedal: Teta, ale, keď sa všetci k tomuto problému budeme stavať tak, ako Vy, tak sa môžeme už teraz všetci zaživa zahrabať!!!

 

  Zhodou okolnosti včera vo večerných hodinách som dostal e – mailom správu od známeho Slováka, ktorý momentálne žije v Anglicku. (Spoznali sme sa cez internet a volá sa krstným menom Peter.)

 

  Peter na môj protest zareagoval podobne ako tá starká:

 

  Predstav si teraz, že za 5 rokov budú mať títo paraziti väčšinu a začnú MENŠINU segregovať.

 AKO SA BUDEŠ CITIŤ?....

 

  Komentár k tomu, tak to už nechám na čitateľa, nech si ho vytvorí sám.

Veľmi rád si prečítam názory čitateľov, či aj oni mi dajú za pravdu, alebo či mi naznačia, aby som sa na to vykašľal?!

 

Ladislav Serenča KE


Luník IX. - a neochota občanov postaviť sa rázne k riešeniu nelegálnych skládok komunálneho odpadu vytvorených Rómskymi spoluobčanmi. | stály odkaz

Komentáre

  1. Lunik IX
    V roku 1975 / pamätám si to ako dnes / my jeden tzv. RÓM povedal , citujem :" Pán veliteľ o pár rokov nás tu bude viac ako Vás a budeme Vám tu vládnuť potom sa zbadáte a bude neskoro. " Ďalej nekomentujem.
    publikované: 23.10.2009 07:19:17 | autor: Peter (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Peter
    Snáď si z tohto varovania aspoň teraz poniektorí občania zoberú ponaučenie, keď pred 34 rokmi to ešte pokladali za vtip.

    Laco
    publikované: 23.10.2009 07:44:50 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Ibaže je to nezmysel
    Teraz ich je pod 10 %, do r 2025 by ich malo byť najviac 12 %, pretože v getách síce majú vysoký úhrnný index plodnosti / 4,3 / ale aj oveĺa nižší vek dožitia a už tam začína ten index klesať a integrovaní majú ten index okolo 2,3 a tiež sa približujú majoritnej ppulácii.Takže tieto reči o ich premnožení sú riadne nasadené - miestne môžu vytvoriť enklávy s väčšinami, celoštátne nie.
    http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=429816#443511
    publikované: 23.10.2009 12:30:47 | autor: Milan1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ešte raz ten odkaz
    sorry, predtým som dal iný
    http://www.infostat.sk/vdc/pdf/nizkyzs.pdf
    publikované: 23.10.2009 12:32:41 | autor: Milan1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Milan1
    Lenže toto vysvetľuj tým, ktorých sa to týka, lebo ja som uviedol, že niektorým ani lievikom nenaleješ.

    Ale trochu s Tebou budem polemizovať. Bežné rodiny majú dve, maximálne tri deti. Myslím, že Ti nemusím písať koľko deti majú oni?!

    A pri tom kurze, aký je teraz na Slovensku, že mnoho mladých ľudí radšej odchádza do zahraničia, lebo tu nevidia žiadnu perspektívu, tak tie Tvoje logické výpočty sú potom poriadne nabúrané. A za ďalšie mnoho mladých ľudí si radšej ani nezakladajú rodiny.

    Laco
    publikované: 23.10.2009 12:57:16 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. k tým deťom
    Uhrnný index plodnosti vyjadruje koĺko detí ma priemerne žena počas celeho obdobia fertilného veku - na to, aby spoločnosť nevymierala bez imigrácie treba v krajiinách EU 2,1 / jedno za seba, jedno za muža - tvoria predsa polovicu populácie - desatina za tých, čo sa nedožijú reprodukčného obdobia, teda detská úmrtnosť /
    za celé slovensko aj s romami je to v súčasnosti 1,32, v priemere u bielych je to 1,1 -1,2 , najvyššie za SR to je na veriacej Orave, kde je ten index v okr. Námestovo 1,9. A rómov tam takmer niet.Zato veĺkých rodín je tam dosť. vidíš vten rozpor medzi veĺkými rodinami a pomerne nízkym indexom plodnosti ? A tak je to aj s Rómami v getách - ich rodiny sú veĺké, aj viac ako 10 členné, a napriek tomu je tam ten index 4,3 - množtvo žien robí prostitútky a nezakladá rodiny, nemá deti.takže nedaj na dojmy. najvyšší úhrnný index plodnosti na svete je v subsaharskej Afrike 7,8 .A samozrejme, že tam majú rodiny aj podstatne viac ako 8 detí...
    publikované: 23.10.2009 13:24:21 | autor: Milan1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Skutočný predpoklad do r 2025
    Asi som to mal dať hneď - z tohto vidno, že ten percentúlany podiel Rómov v SR bude stúpať, ale nie dramaticky
    http://www.infostat.sk/vdc/pdf/prognoza2025rom.pdf
    publikované: 23.10.2009 14:08:28 | autor: Milan1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. riesenie
    KED SI NIEKTO SERIE DO VLASTNEHO HNIEZDA, TAK JE TO JEHO VEC. CIZE RIESENIE JE JEDNODUCHE, NEVYTVARAT IM PODMIENKY NA LEPSI ZIVOT. NECH KAZDY ZIJE JAK CHCE. CIM IM MAJORITA BUDE VIACEJ POMAHAT, TYM VIACEJ SI TO BUDU NEVAZIT. KAZDY SI MUSI PO SEBE POUPRATOVAT, JE CHORE, ZE IM CHCE PRATAT MESTO AJ ZA MOJE PENIAZE. PAN SERENCA, STE ODVAZNY CLOVEK, TREBA TAM PODPISY VSETKYCH LUDI Z KOSIC A KTO SA NECHCE PODPISAT, TAK JE ZBABELEC. NEDA SA LEN NECINNE PRIZERAT.
    publikované: 23.10.2009 14:18:19 | autor: PAVUR (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Ani euro zadarmo.
    Ani euro zadarmo. Tento mesiac upratat dva metre od obydlia. Potom budu socialne davky. Dalsi mesiac 4. metre potom budu davky atd. Mame dost ludi po mestskych uradoch a magistratoch ktory to skontroluue a potom sa bude vyplacat. Este raz, ani euro bez prace a pokial nebude poriadok nebudu soc. davky.
    publikované: 23.10.2009 14:36:29 | autor: Jozo (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. To jozo
    Zakladne socialne davky na prežitie nemožno viazať na akukoĺvek povinnosť pracovať - vybav si to s EU.Akonáhle by to naše orgány viazali - mohlo by to isť až pred súd v štrasburgu. No a prehrali by sme, takže aj by sa to Rómom bohate zaplatilo, aj by na tom SR prerobila...
    Presne preto Sulik vie, že jeho koncept solidarity by na tomto pohorel. Musel by im dať aspoń základné dávky, aj keby v živote nepracovali.
    publikované: 23.10.2009 14:48:10 | autor: Milan1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Milan1
    www.infostat.sk/vdc/pdf/nizkyzs.pdf - pozrel so si to.
    Ostatné si vyhľadám na google.

    Laco
    publikované: 23.10.2009 18:18:07 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. PAVUR
    Naši otcovia asi tušili prečo nám máju dať meno, ktoré je preslávené aj historicky.

    Laco
    publikované: 23.10.2009 20:10:37 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. nazor
    vsetko presne vedia vzdelani ludia a rozplytvali to aj cesi ked im stanovili viza do kanady. ostava iba konat. pre romov ucit sa, rychlo sa prisposobovat celemu svetu a hlavne nic nedat zadarmo. kapitalizmus je boj a nech prezije ten silnejsi. niet sa coho obavat. sily sa spoja a bezpravie tu nikdy nebude. ak tu nebude zakonmi tak mimo zakon. tak gadzovia a cigani do prezitia
    publikované: 23.10.2009 22:25:31 | autor: marko (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Jozo
    Dnes sa pri mne zastavil jeden poslanec z mestského magistrátu a vysvetlil mi, že on vie príčinu, kvôli čomu Cigáni vyhadzujú odpadky von cez okna za blok: Vraj preto, že im nefungujú výťahy! No zabudol dodať, že Cigáni rozkradli, čo mohli a výťahová šachty zaplnili tonami odpadkov, takže chcel by som vidieť kto by mal nervy dávať tie výťahy do pojazdného stavu.

    Veľmi mal ten poslanec naponáhlo, keď som mu začal oponovať, takže už si nestihol vypočuť toto: že či by policajti, alebo mestské zastupiteľstvo tolerovali takýto neporiadok aj v našom vežiaku, keby nám aspoň polroka nefungovali výťahy a my (vlastníci a nájomníci) by sme takisto vyhadzovali odpadky cez okna na chodník a na ulicu?

    Laco
    publikované: 23.10.2009 22:46:02 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. marko
    V jednom filme, v ktorom hrá nebohý Jožko Króner hovorí jeden z hercov: gazda pravdu vravíš. – Aj Ty pravdu vravíš, ale ako som aj v článku uviedol, ako im do tých hláv vtlčieš rozum?

    Laco
    publikované: 23.10.2009 22:55:25 | autor: Terč (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014